Prima pagină  »  Ştiri  »  Un nou propulsor de top, de 185 CP, pentru Audi A1
21 SEPTEMBRIE 2010, 09:52
1,401
0
Un nou propulsor de top, de 185 CP, pentru Audi A1
De Ilie Toma
0
Compacta premium din gama Audi se bucura de un succes rasunator de la lansarea sa pe piata, iar Audi vine sa-i condimenteze reusitele cu un nou motor de top, gata sa ridice la un nou nivel senzatiile pe care le vor putea obtine proprietarii.

Este vorba de un propulsor turboaspirat, de “doar” 1.4 litri, TFSI, dar care va scoate o herghelie de 185 CP. Motorul este cuplat la o transmisie automata cu sapte trepte si dublu ambreiaj S-Tronic. Este impresionant si nivelul cuplului de care vor dispune cei de la volan – 250 Nm.

Propulsorul pare, astfel, extrem de bine pregatit sa ofere performante de exceptie. Audi A1 1.4 TFSI va accelera de la 0 la 100 km/h in doar 6.9 secunde, iar viteza maxima atinge un nivel impresionant de 227 km/h!

Caracterul sportiv al acestei versiuni vine si din configuratia motorului, gata sa ofere un raspuns rapid la orice solicitare de accelerari imediate. Secretul consta in echiparea acestuia atat cu un supercharger, cat si cu un turbocharger. Supercharger-ul intra in actiune la 1500 rpm si, in cele mai multe situatii, isi face treaba pana spre 2400 rpm. De pe la 3500 rpm si pana la linia rosie a turometrului, turbocharger-ul este cel care prea sarcina presurizarii amestecului de aer si combustibil. Separarea planjelor de turatii pentru cele doua unitati a permis o eficientizare de exceptie a fiecarui din ele.

In rezultat, desi dispune de o putere impresionanta in raport cu greutatea sa proprie, Audi A1 1.4 TFSI va consuma, in mediu, doar 5.9 litri la 100 km si va indica emisii de CO2 de 139 g/km.

Propulsorul va deveni disponibil pentru cumparatori catre sfarsitul acestui an. In Germania, pretul unui Audi A1 1.4 TFSI va porni de la 24,240 Euro.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!