Prima pagină  »  Ştiri  »  Volkswagen castiga detasat Raliul Drumului de Matase in Rusia
20 SEPTEMBRIE 2010, 08:57
1,390
0
Volkswagen castiga detasat Raliul Drumului de Matase in Rusia
De Ilie Toma
0
Intre 11 si 18 Septembrie, Rusia a gazduit un eveniment plin de suspans pentru lumea sporturilor cu motor. Acesta a purtat numele de “Drumul de Matase”, si a constat intr-un raliu dur, in conditii uneori aproape inexistente de carosabil, intre orasele Sankt-Petersburg si Sochi.

Traseul raliului, cu o lungime totala de peste 4000 de kilometri, trece prin trei zone climaterice ale Rusiei: Partea Nordica si Centrala, Apele Minerale ale Caucazului si Caucazul Marii Negre. In prima parte, traseul a pus la incercare concurentii cu terenuri denivelate, puternic hidratate. In cea de-a doua, nisipurile si stepele au fost cele care au solicitat la maxim bolizii de cursa.

Volkswagen a participat in raliu cu patru echipe – trei dintre care au evoluat cu Race Touareg 2, castigatorul Raliului Dakar 2010, in timp ce una din echipe a pus la incercare noul Race Touareg 3, cel care va evolua in editia din 2011 a Raliului Dakar. De fapt, Volkswagen a si abordat raliul Drumului de Matase drept o pregatire dura si necesara pentru Dakar.

La categoria automobilelor au concurat in total 48 de echipe. Printre bolizii participanti, pe langa Race Toaureg 3, putem evidentia modele precum Nissan Pick-up, Mitsubishi L201,Mitsubishi L200, Mitsubishi Pajero Evolution, Nissan Frontier, Toyota Land Cruiser 100, UAZ Patriot Proto, Mitsubishi Pajero, Nissan Pathfinder, Toyota Land Cruiser 200, Toyota Land Cruiser 120 KDJ, Land Rover Discovery, Nissan Patrol, Toyota FJ, Chevrolet Niva, Land Rover Defender, Toyota Land Cruiser 80.

Cursa a fost un succes absolut pentru Volkswagen, acesta castigand toate primele trei pozitii pe podium. Primul loc a fost obtinut de noul Race Touareg 3, urmat de alte doua echipe Volkswagen cu Race Touareg 2. Locul patru a fost obtinut de Nissan Frontier, iar locul 5 de un SMG Buggy. In penultima zi a evenimentului, staff-ul Volkswagen a avut parte si de o vizita la nivel inalt, premierul Rusiei, Vladimir Putin, vizitand facilitatile mobile ale echipei.

In acelasi timp, in cea de-a doua categorie a raliului, dedicata camioanelor, KAMAZ a tronat detasat, castigand de asemenea primele trei pozitii pe podium. Pozitiile patru si cinci au fost obtinute de Tatra si MAN.

PiataAuto.md va prezinta mai jos o ampla galerie foto a evenimentului, cu bolizii castigatori ai Volkswagen in prim-plan.
GALERIE FOTO (58 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!