Prima pagină  »  Ştiri  »  Dodge Dart - un nou model fierbinte, bazat pe Alfa Romeo
7 DECEMBRIE 2011, 07:20
2,049
3
Dodge Dart - un nou model fierbinte, bazat pe Alfa Romeo Giulietta
De Ilie Toma
3
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Grupul Fiat-Chrysler este pe cale să nască un nou sedan compact, cu emblemă Dodge, dar cu suflet italian şi substrat tehnic preluat de pe Alfa Romeo Giulietta. Viitorul Dodge Dart, pentru că ăsta e numele modelului, promite a fi unul din cele mai inspirate şi eficiente modele pe piaţa americană.

„Noul nostru sedan cu patru uşi va readuce plăcerea condusului în segmentul compact”, declară reprezentanţii Chrylser. „Acesta vine cu un design minunat şi cu o calitate excepţională a asamblării”, mai completează oficialii mărcii americane.

Dart nu este, însă, un nume nou pentru Dodge. În anii ’60 Dodge producea un model cu acelaşi nume, care s-a bucurat de o popularitate admirabilă. Atunci, la fel ca şi azi, Dodge Dart şi-a propus să cucerească publicul prin stil, inovaţie şi pasiune.

Noul Dodge Dart este primul model sub marca Dodge, dezvoltat pe baza unei platforme a grupului Fiat. Astfel, la baza noului model Dodge stă platforma tehnică a lui Afla Romeo Giulietta – unul din cele mai de succes modele italiene a ultimilor ani. Totuşi, Dodge Dart va fi mai lung şi mai lat faţă de Giulietta, promiţând să-şi bucure clienţii americani cu un spaţiu interior generos.

Noul model va primi şi motoarul 1.4 MultiAir Turbo al italienilor. Acestuia i se vor alătura şi propulsoare de 2.0 litri şi 2.4 litri, aspirate natural, şi prezente de ceva mai mult timp în gama producătorului american.

Ca şi în cazul lui Giulietta, structura noului Dodge Dart va fi compusă în raport de 68% din oţel de înaltă rezistenţă, fapt care îi va asigura modelului o rigiditate torsională de excepţie. Combinată cu o coloană de direcţie informativă, suspensie independentă şi posibilitatea alegerii unor jante de 18 inch, aceasta îi va asigura noului Dodge Dart o ţinută rutieră entuziastică.

Chiar dacă vine cu o platformă tehnică italiană, noul Dodge Dart va fi asamblat în SUA, la uzina grupului Chrysler din Belvidere. Deocamdată, producătorul american a dezvăluit doar două imagini de teasing ale lui Dart. Debutul oficial al modelului va avea loc în ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit.
COMENTARII (3)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 7 Decembrie 2011 - 15:09
Ard de nerabdare sa vad cum va arata...
0
0
Crazywolf
Chişinău
la 7 Decembrie 2011 - 15:20
imaginile sunt interesante, sa vedem realitatea :D
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 7 Decembrie 2011 - 19:35
Numai logo-ul R/T cit face... :))
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!