Prima pagină  »  Ştiri  »  Premieră: noul Ford B-MAX
1 FEBRUARIE 2012, 11:10
1,893
9
Premieră: noul Ford B-MAX
De Valeriu Bahnaru
5
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Ford a dezvăluit primele imagini cu versiunea de serie a noul său van compact: B-MAX. După cum declară reprezentanţii Ford, acesta va fi cel mai inovativ model din segmentul său.

Creat pe platforma tehnică a lui Fiesta, noul B-MAX va fi dezvăluit oficial la Salonul Auto de la Geneva chiar de către şeful Ford, Alan Mullay. Principalii concurenţi, cărora B-MAX le va da bătai de cap, sunt Opel Meriva, Citroen C3 Picasso şi Renault Scenic. Conform celor de la Ford, însă, aceştia văd anume în Meriva concurentul cel mai redutabil – model care are o deschidere a uşilor spate în still Rolls-Royce. Cu noul B-MAX, Ford a mers şi mai departe în această idee, eliminând cu totul montanţii centrali şi instalând uşi culisante pentru pasagerii spate. Acest fapt ar trebui să-l facă pe B-MAX mai practic în parcările aglomerate.

Totuşi, eliminarea montanţilor centrali e o soluţie inginerească cel puţin riscantă. Un van fără montanţii din mijloc ar putea deveni foarte nesigur în cazul unui impact lateral sau ar putea avea o rigiditate torsională foarte scăzută, cu implicaţii negative şi în manevrabilitatea maşinii. Inginerii Ford au găsit, însă, o altă soluţie, încorporând un element de forţă substituitiv chiar în uşile laterale culisante ale lui B-MAX.

Dimensiunile exacte ale noului model nu sunt date publicităţii deocamdată, însă e aproape sigur că acestea nu vor avea diferenţe prea mari faţă de conceptul B-MAX, prezentat acum un an la Geneva. După declaraţiie reprezentanţilor Ford, noul B-MAX îşi va cuceri clienţii nu doar prin deschiderea inovativă a uşilor, cu şi cu un portbagaj foarte generos, dar şi materiale interioare extrem de calitative, rar întâlnite în segmentul compact.

Sub capota lui B-MAX se va regăsi noul propulsor turboaspirat pe benzină, în trei cilindri, precum şi mai multe versiuni diesel Duratorq TDCi. Una din uzinele, în care va fi asamblat noul B-MAX, va fi cea din Craiova, România, care şi-a început recent activitatea cu asamblarea unor modele comerciale Ford. Noul B-MAX va ajunge în showroom-urile europene în vara acestui an.
COMENTARII (9)
G e o
Floreşti, Moldova
la 1 Februarie 2012 - 15:41
mai mai...Romania incepe sa asambleze Ford...cred ca nu vor ave o calitate ca la Dacia...da oricum bravo...sunt si plusuri pentru noi caci sunt mia aprope si poate vor fi mai ieftine...
0
0
Mihail
Chişinău
la 1 Februarie 2012 - 16:10
GHITON da nare importanta cine o asambleaza... poate fi asamblata si in china si in africa etc... daca CAPU ii bun ap tat merge bine.... tie ceti pare ca daca zazu avea sa asambleze in germania cu schemele si tehnica lor sovietica ap aveau zazurile calitate de mercedes>?
:).

mult tare eftin la sigur no sa fie... pot sasi permita dealerii
sa scada vreo 100 de $+ doar ca iar fi costat mai eftin drumu din romania fata de germania spre exemplu..... si nimic mai mult...

chiar daca in romania forta de munca e mult mai eftina... acestea sunt doar profituri in plus pentru Ford .....

nati vazut chestia cu Apple? la care lucrau chinezii platiti cu 1 dolar pe zi ... si si au costat produsele mai putin?? NU doar Apple sia umplut mai mult buzunarele....

da sa nu vorbim de Apple ca toti sunt asa... (cind e posibil sa faca mai mult nimeni nu se aptine)
0
0
///////
Chişinău
la 1 Februarie 2012 - 17:44
arata bine, pacat ca nu au pus poze cu interiorul, ii urez succes
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 1 Februarie 2012 - 20:59
Asa la general e frumos... dar al 2-lea rind de usi ar fi fost mai bine sa se deschida prin metoda traditionala, cred eu...
0
0
GrandPremium
Chişinău
la 1 Februarie 2012 - 22:05
ii frumos tare,kiar imi place noul desing a Fordului!!!
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 1 Februarie 2012 - 22:57
MIhai eu ti-as spune urmatoarele: uite in america lucratorii de la Ford de exemplu primesc salariu de 5000 $+ (de exemplu) dar romanii primesc 2000 $+ si gindestete,bine caci aici americanii isi fac munca pentru banii acestea dar si romanii tot pentru acesti bani...plus la asta sunt si unele minusuri in plus si alte plusuri...dar tot eu sunt de parerea ca nu e aceeasi calitate care ar trebui sa fie..
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 2 Februarie 2012 - 20:20
GHITON: stai linistit ca calitatea e aceeasi ka doar nu fac dupa mintea lo tiganeasca... xD Pur si simplu aici au gasit forte de munca mai ieftine si piata de desfacere... Doar atit!!!
0
1
Mihail
Chişinău
la 2 Februarie 2012 - 21:14
VB_1One exact ... ei au oameni care controleaza ... si aseia nu trec nimic cu vederea cap isi risca piinea....

GHITON un chinez cu 10$+ lucreaza multa mai bine ca un american cu 200 la zi... si te asigur....

americanii toata ziua cafea dupa cafia si tigara dupa tigara ca mai mult se odihnesc de cit muncesc... plus gindurile stiti voi pe la silei ... pe cind un chinez sarmanu lucreaza de frica...

asa si romanii .... de la sapa/balegat etc cind se duc un asa zavoade cu asa conditii sarmaneii le vine sa pupe podelele pentru lucrul lor.... (si la noi moldovenii tot asa ar face cine nu pretueste la noi un lucru BUN?? pe cind asei de prin sua/europa lei intrun loc....)
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 3 Februarie 2012 - 15:31
Mihai: pupa podelele da? xD
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!