Geneva 2012: Citroen C4 Aircross, ASX-ul francez
11 Martie 2012, 18:56
Chiar dacă a semnat de curând o alianţă cu General Motors, PSA Peugeot Citroen tocmai a lansat oficial noul său SUV compact, bazat pe platforma lui Mitsubishi ASX.

PSA Peugeot-Citroen are o lungă experienţă de dezvoltare a unor modele
pe platforme Mitsubishi, şi aici ne referim în special la generaţia precedentă Outlander, care s-a materiazat şi în gamele mărcilor franceze, sub numele Citroen C-Crosser şi Peugeot 4007. Mai nou, şi platforma lui ASX s-a extins către mărcile franceze, la Citroen aceasta primind numele de C4 Aircross.
Totuşi, de această dată designul este unul mult mai bine camuflat, cu o atenţie mult mai fină faţă de detalii, fapt care îi conferă o doză bună de personalitate, şi-l detaşează de statutul de clonă a lui ASX. Noul C4 Aicross aduce forme specifice ultimelor modele Citroen, cu elemente cromate, care îi subliniază eleganţa.

Noul SUV Citroen va fi disponibil atât cu tracţiune integrală, cât şi cu tracţiune pe puntea din faţă. Versiunile cu tracţiune integrală vor oferi posibilitatea decuplării acesteia în regim de condus
pe asfalt, pentru o mai mare eficienţă, iar pentru teren ceva mai alunecos va exista şi un regim LOCK care va distribui mai eficient cuplul între roţi. Toate motoarele vor fi echipate cu sistem Start/Stop – o altă măsură de a minimiza emisiile CO2. Cea mai eficientă motoizare, HDi 115, va indica doar 119 g/km emisii CO2.
În lista de motorizări va exista şi un diesel mai puternic, de 150 CP, dar şi un propulsor pe benzină, de 1.6 litri. Pe unele pieţe, C4 Aircross va fi disponibil şi cu un benzinar de origine Mitsubishi, de 2.0 litri şi 150 CP.

Noul SUV-ul francez se declară şi extrem de încăpător, la doar 4.34
metri lungime. Portbagajul oferă un volum de 442 litri cu scaunele în poziţie normală, care poate creşte considerabil odată cu rabatarea lor.

Citroen C4 Aircoss va ajunge în următoarele săptămâni în showroom-urile europene.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md, din Geneva
3
2,995
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (2)
G e o
Floreşti, Moldova
la 11 Martie 2012 - 21:40
waw....de cind Citroen face SUV-uri? chiar imi place...mii interesant cind se va produce in serie ce pret va avea?
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 11 Martie 2012 - 21:43
Doar caroseria identica, in rest nimik komun as spune eu... acesta e de nustiu kite ori mai reusit. Daca preturile vor fi aproape, "legushatnikul" se va bukura de o mai mare popularitate cred eu.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!