Facelift pentru Subaru Legacy şi Outback
3 Aprilie 2012, 12:01
La doar trei ani de la apariţia generaţiilor curente Legacy şi Outback, Subaru operează un facelift pentru cele două modele. Acestea vor debuta în versiune actualizată la Salonul Auto de la New York, peste doar câteva zile.

Modificările estetice se fac remarcate mai ales la partea frontală a modelelor vizate. Aici şi-au făcut loc bare de protecţii noi şi grile ale radiatoarelor mai masive. La interior modificările sunt destul de subtile şi vizează mai ales cadranele de bord, care au primit un nou design.

Chiar dacă modificările vizibile nu sunt multe la număr, cele de ordin tehnic sunt mult mai semnificative. Atât Legacy, cât şi Outlack, sunt echipate cu noua tehnologie EyeSight, integrată cu sistemul cruise-control adaptiv cu PreCollision Braking şi Vehicle Departure Warning. Cu alte cuvinte, cele două modele Subaru vor fi capabile să folosească camere video
stereo, situate în spatele oglinzii retrovizoare centrale, pentru a identifica pietonii şi automobilele din faţa maşinii, intervenind atunci când apare riscul unor coliziuni.
Iniţial, şoferul este avertizat despre riscul identificat, iar dacă acesta întârzie să reacţioneze, sistemul va interveni direct în frânarea maşinii.
Subaru mai anunţă că cele
două modele beneficiază de o
structură mai rigidă a caroseriei,
şi un şasiu recalibrat, care va spori
manevrabilitatea maşinii, dar şi
izolarea fonică.

Cea mai importantă modificare
tehnică vine, însă, la motorul
boxer de 2.5 litri. Vorbim, practic,
de un motor nou, cu arhitectură
modificată. Dacă propulsorul
precedent avea câte un
singur arbore cu came pe
fiecare din cele două
chiulase, noul motor vine
cu doi arbori cu came pe fiecare din chiulase, fapt care îl face mai elastic, mai puternic şi mai eficient. Noul motor dezvoltă 173 CP şi 236 Nm, faţă de 170 CP şi 230 Nm ai precedentului propulsor. De asemenea, noul motor poate fi cuplat fie la o transmisie manuală în 6 rapoarte, fie la una automată cu raport continuu variabil.

Pe lângă noul propulsor, modelele Outback şi Legacy vor fi echipate şi cu motorul boxer de 3.6 litri şi 256 CP, prezent şi anterior facelift-ului. Acest propulsor este cuplat la o transmisie automată în 5 rapoarte. În mod tradiţional, toate motorizările Legacy şi Outback sunt echipate cu sistemul de tracţiune integrală Symmetrical AWD.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
5
2,329
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (5)
Avinci
Chişinău
la 3 Aprilie 2012 - 14:11
Estee in sfirsiit GL II.............................http://www.motorauthority.com/
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 3 Aprilie 2012 - 15:49
Impresionant!!! Noile bare redau mai pronuntat caracterul sportiv al marcii si ii ofera un look mult mai agresiv fata de cele veki. Bucura si faptul ca apar tehnologiile moderne tot mai des pe modelele Subaru. Vom vedea si fiabilitatea noilor propulsoare elaborate de niponii de la FHI, dar simt ca boxerul de 3.6 face miracole mai ales pe Outback :))
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 3 Aprilie 2012 - 15:51
NikuFrunza: Mi se pare ca "poputal garshki" ... :)) Aici merge vorba de Subaru pe Piataauto.md, nu de MB GL II pe motorauthority.com
0
0
Avinci
Chişinău
la 3 Aprilie 2012 - 17:45
DA cind am scis eu Mercedes Nu era Pe urma lau pus

0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 3 Aprilie 2012 - 19:14
Nu m-as da la o parte de o asa impresionanta maisna. intodeauna mi-au placut.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!