Noul Mercedes-Benz Citan a fost dezvăluit
17 Aprilie 2012, 10:29
Mercedes-Benz Citan, vanul comercial compact, construit pe platforma lui Renault Kangoo, a fost dezvăluit în Olanda, într-un cerc restrâns, pentru ca debutul public oficial al acestuia să aibă loc în septembrie, la Salonul de Vehicule Comerciale din Hanover.
Noul Mercedes-Benz nu şi-a arătat doar formele, ci şi parametrii săi tehnici şi funcţionali. Astfel, aflăm că noul van va fi disponibil în 3 versiuni de lungime: 3.94 metri, 4.32 metri şi 4.71 metri. Gama de motoare va fi una destul de variată, fiind preluată de pe Renault Kangoo şi niţel adaptată. Astfel, vor exista 3 turbodiesel-uri cu
puteri cuprinse între 75 CP
şi 110 CP, precum şi un
benzinar cu compresor mecanic de origine Mercedes-Benz, care va dezvolta 114 CP. Modelul va fi disponibil doar cu transmisii manuale, cu 5 sau 6 rapoarte, iar puterea motorului va fi transmisă roţilor faţă, ca şi în cazul fratelui francez Kangoo.
Germanii declară că au perfecţionat semnificativ platforma francezilor, dotând-o cu sisteme avansate de siguranţă, precum ESP adaptiv şi sistem anti-derapaj ASR. De asemenea, Citan se laudă şi cu o
izolare fonică mult mai bună decât cea a lui Kangoo, dar şi cu mici modificări la suspensie, care trebuie să-i confere o mai mare manevrabilitate şi un confort sporit.

La interior, instrumentele de bord şi consola centrală sunt direcţionate către şofer, pentru a-i facilita munca acestuia. Germanii declară că au modificat şi scaunele pentru ca acestea să cuprindă spatele mai plăcut şi să ofere un suport lateral pe măsură.

În fine, Mercedes-Benz Citan nu va scăpa pe toată durata cariere sale de apropierea faţă de Renault Kangoo, acesta urmând să fie asamblat la aceeaşi uzină franceză ca şi vanul-frate din gama Renault.
PiataAuto.mdIlie Toma
5
3,541
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
COMENTARII (7)
G e o
Floreşti, Moldova
la 17 Aprilie 2012 - 11:06
Imresionant.chiar imi place asa ceva,e duper, imi place acestea care pentru transport de persoane,pentru familie e formidabil.decit un Vito mai bine un Citan.
0
0
Tudor
Ialoveni, Moldova
la 17 Aprilie 2012 - 11:10
Dupa parerea mea interiorul arata rau de tot.Nu este cu nimic mai frumos decit cel al un vw ,skoda sau seat,doar calitatea materialelor e mai buna.La exterior e super dragut!
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 17 Aprilie 2012 - 12:01
Mie imi place... numai ca cind il privesti din spate - habar nu ai ce masina e. Trebuia sa puna si logo-ul MB pe usi ca la Sprinter si avea sa fie de 100 ori mai frumos. In fine... bine likrat!
0
0
STEFF
Chişinău
la 17 Aprilie 2012 - 21:56
o sa aiba succesc in RM ,mai ales cu motor de 1.5cdi.
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 17 Aprilie 2012 - 23:00
STEFF: mai vedem...
0
0
Christoph
Cahul, Moldova
la 18 Aprilie 2012 - 16:48
prea lau complicat la interior
0
0
Petru Amihalachioaie
Chişinău
la 28 Aprilie 2012 - 15:22
Privind pozele cu interiorul automobilului, am impresia ca pur si simplu a fost scoasa sigla Renault si instalat una de la Mercedes-Benz. Nu stiu cum la voi, dar creierul meu nu percepe acest model ca fiind unul Mercedes... :)
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!