Premieră: Fiat Viaggio, fratele lui Dodge Dart
16 Aprilie 2012, 11:11
Cu puţin timp în urmă, Grupul Fiat-Chrysler dezvăluia noul sedan Dodge Dart în SUA – un model accesibil cu un design foarte dinamic, creat pe platforma lui Alfa Romeo Giulietta. Noul sedan a prins bine la public, iar acum acelaşi producător s-a gândit că nu ar strica încă un nou model pe aceeaşi platformă, destinat pieţelor emergente.
Astfel, Fiat va aduce în China, la Salonul Auto de la Beijing, o copie fidelă a lui Dodge Dart, numită Fiat Viaggio. De fapt, pe piaţa Chinei modelul se va numi Fei Xiang, ceea ce înseamnă “zburând”. Sedanul compact va avea aceleaşi proporţii ca şi Dodge Dart, însă va avea un design stilizat în maniera celor de la Fiat.
Noul Fiat Viaggio va măsura 4,679 mm în lungime şi 1,850 mm în lăţime, iar ampatamentul său este egal cu 2,708 mm. Cu acest nou sedan, Fiat îşi doreşte să intre în forţă în cel mai popular segment de automobile în China, cel al sedanurilor compacte. Viaggio va fi şi unul din puţinele modele de această talie din China care va oferi motoare turboaspirate moderne, de
de 1.4 litri – cu puteri de 120 CP sau 150 CP. Modelul va fi disponibil atât cu o transmisie manuală în 5 rapoarte, cât şi cu una automată cu dublu ambreiaj DDCT.

Apartenenţa modelului de segmentul calităţii superioare este sugerată şi de blocurile optice spate, cu elemente de iluminare pe bază de LED-uri. De altfel, designul noului Fiat Viaggio a fost elaborat în Italia, de maeştrii centrului de design Fiat din Torino.

Noul Fiat Viaggio va fi şi primul model produs la noua uzină GAC-Fiat din China, situată în regiunea Changsa, provincia Hunan. Producţia va începe în luna iulie a acestui an, iar primele exemplare vor ajunge în showroom-uri către luna octombrie.
PiataAuto.mdIlie Toma
4
2,516
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (1)
G e o
Floreşti, Moldova
la 17 Aprilie 2012 - 11:16
ce sa spun, cred ca cei care nu vor avea bani de unul pur american isi vor procura la un pret mai accesibil, Made In China!!
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!