Modern în haine clasice: Ford Mustang Retrobuilt
4 Iunie 2012, 12:05
Care e soluţia
atunci când sunteţi pasionat
de formele muscle-car-urilor din anii
’60 şi ’70, dar vreţi la bord confortul,
siguranţa şi manevrabilitatea
muscle-car-urilor moderne?
Răspunsul vine de la atelierul american de tuning Retrobuilt din statul Missouri, care îmbracă Mustangurile actuale în formele muscle-car-urilor clasice.
Noul pachet de „retro-gradare” e destinat Mustangurilor decapotabile, care vor lua înfăţişarea modelului Shelby GT500CS din anul 1969. Pentru ca transformarea să devină posibilă, toate piesele de caroserie sunt înlocuite cu elemente realizate din fibră de sticlă, produse de cei de la Retrobuilt în stilul modelului clasic. Pe lângă acestea, sunt înlocuite şi blocurile optice faţă şi spate, oglinzile exterioare şi chiar mânerele portierelor, fiind adăugate şi elemente cromate specifice, pentru o corespundere deplină cu modelul legendar din 1969!
Pentru definitivarea tabloului, Mustangul primeşte şi un set de jante de 18 inch, cu design clasic, iar caroseria primeşte şi linii negre de vinil pe partea laterală, la fel ca în cazul modelelor clasice. În acelaşi timp, interiorul rămâne neatins, oferind confortul unui Mustang modern.

Opţional, cei de la Retrobuilt propun şi sporirea puterii motorului prin instalarea unui compresor mecanic, care poate spori potenţialul motorului până la 500 CP. Mai poate fi instalat un nou sistem de frânare şi o suspensie mai sportivă.
Trebuie să remarcăm faptul că atelierul Retrobuilt e autorizat chiar de Shelby Automobiles să opeze aceste modificări. Mai mult ca atât, toate exemplare realizate în stil retro obţin o placă cu numărul de ordine şi un certificat de autenticitate. Preţul unei astfel de transformări variază în funcţie de dorinţele fiecărui client şi este negociată individual.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
5
2,990
GALERIE FOTO (32 IMAGINI)
COMENTARII (6)
dima
Chişinău
la 4 Iunie 2012 - 12:34
cum am mai scris pe FB e doar grila din fata si fundul de la modelul clasic, in rest caroseria e cea noua
0
2
Mihail
Chişinău
la 4 Iunie 2012 - 15:10
mda... intradevar... nui cine stie...

eu cred ca daca insasi uzina ford ar produce modelul dupa schmele din 69... doar ca dotat cu elemente moderne....airbag..abs...led :) chiar si niste motoare mai mici..

si sa le vinda la un prec accesibil apoi credca nu vor avea probleme cu finantele ;)
0
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 4 Iunie 2012 - 17:40
De ce oare nu se gindesc ca daca fac cum a spus si Mihai? Vor scoate bani buni... ca pe tot globul sunt multi pasionati de liniile anilor '70. Si astea noi nu sunt rele, dar odata cu aparitia noii generatii a orikarui Muscle-Car se tot pierde mai mult si mai mult din farmecul de odinioara... :-( Doar nu se afla in cine stie ce "protzvetanie" industria auto din SUA... niste capeiika nu le-ar inkurca pentru a crea si a crea ceva extraordinar.
0
0
GIGI
Chişinău
la 4 Iunie 2012 - 19:42
aceatsa toata e fuflo, cel mai bine e cum a spus Mihai, ca dupa schemele modelelor 70' sa fie facute masini noi, sa fie acelas interior, aceeas caroserie, aceleas linii, dar clar, dupa tehnologii noi...
0
0
dima
Chişinău
la 4 Iunie 2012 - 19:59
daca ar fi asa cum spuneti voi atunci poate si sar face, insa nu poti regresa si doar cu piine nai sa fii satul, daca ar face numai masini ca in anii 70 ele siar pierde farmecul si atunci ele nu vor mai fi clasice sau hotroad-uri vor fi matrite obisnuite!
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 4 Iunie 2012 - 22:00
Asa ori altfel... noi daca strigam "ZAHAR" orikum dulce in gura nu va fi...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!