Premieră: BMW Seria 3 Gran Turismo [Video]
7 Februarie 2013, 14:06
La salonul auto de la Geneva, care îşi va deschide uşile pe data de 5 martie, BMW va prezenta un nou venit în familia Seriei 3 - BMW Seria 3 Gran Turismo. Cu astfel de modele
bavarezii vor să acapareze tot mai multe segmente premium pustii.
De la început a fost Seria 5 Gran Turismo, iar acum emblema ”GT” va fi oferită şi pe un ambalaj mai compact.
Noul model dispune de aceleaşi grile duble tridimensionale la fel ca şi versiunile sedan şi break, cu care vin în contact farurile un pic mai mari.
Acoperişul dinamic continuă de-a lungul uşii din spate, care, spre deosebire de Seria 5 GT, dispune
de o deschidere simplă. Asemenea unui coupe, sticlele uşilor nu dispun de rame.
Din cauza liniei acoperişului prea dinamice, ceea ce nu favorizează prea mult forţa de apăsare pe puntea din spate, inginerii bavarezi au fost nevoiţi să adapteze un spoiler retractabil, care se elevează automat

la viteze ceva mai mari, pentru
a spori stabilitatea maşinii în viraje.
La fel ca şi fraţii săi din familia Seriei 3, noul model va fi oferit în trei versiuni distincte - Sport Line, Luxury Line sau
Modern Line, mai mult ca atât, începând cu iulie 2013 va fi disponibilă şi versiunea M Sport, dotată cu bare
de protecţie agresive, jante de 18 inch, elemente vopsite în negru, suspensie şi sistem de frânare sport.
Noul BMW Seria 3 GT este cu 200 mm mai lung şi cu 81 mm mai nalt
ca versiunea sedan, în timp ce ampatamentul a fost mărit cu 110 mm. Bavarezii menţionează, că noul GT vine să combine sportivitatea sedanului cu practicismul breakului, în acelaşi timp oferind un spaţiu mai mare pentru picioarele pasagerilor din spate (+70 mm) şi un nivel de confort mult mai înalt. Atuurile se descoperă şi la portbagaj, care datorită volumului de 520 litri îl depăşeşte pe cel al versiunii break cu tocmai 25 litri!
Iniţial sub capota Seriei 3 GT vor fi instalate trei motorizări pe benzină şi două diesel. Astfel, propulsorul turbo-aspirat în 4 cilindri cu un volum de 2.0
litri va dezvolta 184 cai putere (270 Nm) pe modelul 320i şi 245 cai putere (350 Nm) pe versiunea 328i. Cel mai puternic în gamă va fi motorul turbo-aspirat de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie, ce dezvoltă 306 cai putere şi un cuplu maxim de 400 Nm.
Sub capotele motorizărilor diesel 318d şi 320d se va situa un propulsor de 2.0 litri, ce dezvoltă 143 cai putere (320 Nm) şi respectiv 184 cai putere
(380 Nm) .
Toate motorizările se cuplează cu o transmisie manuală în 6 trepte sau una automată în 8 trepte, ambele fiind dotate cu sistem de regenerare a energiei cinetice şi un sistem Auto Start-Stop încorporat. Mai multe motorizări şi versiuni cu tracţiune integrală vor apărea mai târziu.
Bavarezii nu au uitat şi de manevrabilitatea cu iz sportiv, creând pentru noul model o caroserie uşoară, dar extrem de rigidă, un şasiu bine cizelat şi un raport de distribuire a maselor între punţi ideal - 50 la 50. Interiorul este preluat practic fără schimbări de pe Seria 3, cu excepţia părţii din spate mai mari.
Noul model dispune de diferite sisteme, precum conectarea la Google Maps, care va fi de ajutor la călătorii de lungă durată, conectarea la calendarul iPhone şi multe altele.

Startul vânzărilor al noului model va avea loc în a doua jumătatea a anului 2013.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
3,045
GALERIE FOTO (57 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (41)
Robert
Bucureşti, România
la 7 Februarie 2013 - 14:18
O alta aratare care nu ii inteleg rostul.Ba Mercedes CLA ,ba Audi A7 si A5 sp,ba CLS ,Ba passat CC,ba BMW gran turismo,numai forme cocosate cu greu agreabile.
0
0
Junnior
Chişinău
la 7 Februarie 2013 - 14:30
"cocosate" :)))))

Frumos, dar nu prea cred sa aiba la noi mare succes, pretul fiind aproape de seria 5,
cu atit mai mult ca si faceliftul la seria 5 e in acest an.
0
1
petro
Chişinău
la 7 Februarie 2013 - 15:02
daca cinstit incep a le incurca intre ele, carei care? este frumos fara vorbe...are cite ceva luat din fiecare model BMW
0
1
asdfasdfas
Altai, Mongolia
la 7 Februarie 2013 - 15:31
Prezic ca va avea acelasi succes in Moldova ca si 3 series wagon si 3 series sedan :).
Asteptam seria 4, de acelea cred ca a sa avem mai multe.
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 7 Februarie 2013 - 16:21
Asa na itrebuia si Seria 3 GT ca nustiu ce... in fine, arata cit de cit a BMW :-)) Important e sa nu-si faca de cap si sa mai "inventeze" Seria 7 GT...

Robert: Audi A5 chiar e destul de dragutz, un coupe care combina stilul sport cu trasaturile elegante ale marcii... Mie kiar tare imi place acel model, iar ku restul sunt deacord cu tine :-)
0
2
GRED
Chişinău
la 7 Februarie 2013 - 16:53
Robert esti inrait tare pe tot ce se face in UE. In afara de Toyota sa stii ca mai sunt alte companii inindustria AUTO stii?
BMW si MB sunt companii inovatoare stii? Adica nu neaparat aplica tehnologii testate si controlate de-a lungul anilor (cum fac alte companii sa nu le arat cu degetul ca stii la ce ma refer) dar incearca si incearca de fiecare data ceva NOU!! Evolutie si RE-volutie!! Referitor la ba - CLS - cred ca nu ai vazut in viata ta unul mai aproape de 10 metri ... nu-i bestial sau beton - e FENOMINAL mai ales seria noua.
0
2
GRED
Chişinău
la 7 Februarie 2013 - 16:54
E ceva deosebit - imi place foarte mult! Isi arata muschii !!!
0
1
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 7 Februarie 2013 - 18:22
Seria 5 GT nu prea are succes dar cred ca cu 3 GT va fi altfel.
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 7 Februarie 2013 - 19:28
fontastic..nu sunt un fan BMW si nu prea ma interesez de ale..dar recunosc ca sunt fierbinti masinile care le fac ei:)
0
0
constantin
Bălţi, Moldova
la 7 Februarie 2013 - 19:48
Daca cinstit si mie imi place aceasta ,,creatura" ,si GT de pe seria 5 la fel . E important ca pretul sa fie ceva mai real pentru cetatenii nostri (dar realitatea e alta) :((
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 7 Februarie 2013 - 21:53
Eu nu inteleg dc oare altii aduc mereu in dscutie Toyota.Chiar de ce oare? Am observat ca unii sunt pe langa subiect in anumite postari.

Domnule @GRED,pai si Volvo este companie inovatoare stii? Volvo testeaza masinile in centre speciale de testare.Si in plus cate marci mai fac masini care sa se comporte macar decent in scenarii care nu sunt testate de NCAP sau ADAC?
0
0
Volkswagen
Bălţi, Moldova
la 7 Februarie 2013 - 22:03
A ieșit bine,dar nu înțeleg sensul...Mai bine ar fi făcut un minivan,da nu 3 GT.
0
1
Viorel
Teleneşti, Moldova
la 7 Februarie 2013 - 22:33
Ma numar si eu printre cei nu-i inteleg sensul acestui model, seria 3 si 5 sedan super masini ca design, da aista praca-i Frankenstein.
PS: Gusturile nu se discuta :)
0
1
GRED
Chişinău
la 7 Februarie 2013 - 23:07
Robert> Am adus in discutie Toyota doar ca o replica pentru tine numai fiindca stiu ca esti fan Toyota si ai zis ca nu-i intelegi rostul.
Apropo de Volvo stiu!!! Ador modelul XC60! Restul "tak sebe"!
0
1
GRED
Chişinău
la 7 Februarie 2013 - 23:10
Daca te-am ofensat cu ceva referitor la alte marci atunci Sorry dar sa nu mai vad ca cineva sa-mi critice marile preferate daca nu se merita :) :) :)
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 7 Februarie 2013 - 23:12
@GRED.Eu sunt si fan Mercedes si fan Volvo si fan orice,toate sunt masini si imi sunt indiferente.Ca le apreciez pe unele in mod normal,este rezultatul faptului ca exceleaza la un capitol foarte important.Numai bine!
0
0
GRED
Chişinău
la 7 Februarie 2013 - 23:18
Siinca ceva - X6 chiar nu isi are locul sub soare dar GT da. Din pacate "masele" nu au inteles ... La fel si cu Seria R de la MB.. Masini fenominale dar ... asta e ... "Masele" au nevoie de ceva util mai mult decat de ceva FENOMINAL ... nu-i pasa cu ce ajunge si cum ajunge - important e sa ajunga din A in B ... doar atat..
0
0
GRED
Chişinău
la 7 Februarie 2013 - 23:20
Lasa bre ca a fost o gluma referitor la critica !!! Fiecare cu preferintele sale...
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 7 Februarie 2013 - 23:24
@GRED,aici iti dau dreptate.
Insa sa te injosesti atat de rau sa produci aceste struto-camile doar de dragul de a face profit,e odios si dezgustator.Cu toate acestea dc mai aveau nevoie cei de la BMW de acest model? Ei nu au avut vanzari multe la seria 5GT.De ce au mai scost inca un model cocosat fara pic de diversitate cu privire al modului stilistic privit din exterior.? Eu cred ca vor mai de graba sa isi creasca imaginea de marketing ,sa zica lumea ''vezi doamne '' BMW are o gama de modele foarte bogata fata de restul.
0
1
GRED
Chişinău
la 7 Februarie 2013 - 23:30
Incearca marea cu degetul ... a vdrug ... Nu au cum sa aiba vanzari la Seria 5 GT fiindca seria 5 e fenomenal si la fel si 3 GT nu prea vanzari cu al lor M3 fenomenal dar eu nu cred ca nu au departament de statistica si pronosticuri e o stiinta intreaga ... Si ca orce "prognoza meteo" mai dai in bara nici nu stii de unde bate vantul ...
E uite eu cred ca BMW nu-si face probleme ca are putine sau multe modele sau segmente... Fiecare segment separat costa bani enormi incepind de la designeri si terminand cu liniile de asamblare si echipele de testare... Altceva e daca dai cu ochiul la o caroserie pe care deja se poate de jucat si cumva 80% sa fie asamblata pe aceiasi linie cu aceiasi muncitori si Manageri fara sa dispersezi .. asta o fac .. un 3GT pe acelasi 3 si un 5GT pe acelasi 5 care nu da multa munca la mijloc...
0
0
GRED
Chişinău
la 7 Februarie 2013 - 23:34
Grand Turismo ? Hai sa fim seriosi E un HatchBack. Mult conteaza si ce denumire dai calului ... E Seria 3 - dar parerea mea ca multora le vor place. Hai sa luam Mazda 3 in forma sedan si HatchBack acelasi lucru. Nu stiu care-s vanzarile la una sau alta am impresia ca inChisinau am vazut Mazda 3 HatchBack si Sedan cam 50 la 50 ... Ce zice Managerul de vanzari BMW - ia dam si noi o tura vre-o 2 ani sa vedem ce ese cu GT la seria 3
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 7 Februarie 2013 - 23:47
Ok....Domnule @GRED ,sunt deacord cu tine aici.
Dar hai sa reluam cauza de la care apornit discutia noastra.Zici tu ca BMW este companie inovatoare? Hmmmm....aici imi pare rau sa o zic ,dar te dezamagesc.Si in ce anume a inovat BMW? Toti aproape ca sariti in sus cum ca BMw a inovat in multe inclusiv in sisteme de propulsie pe hidrogen acum cativa ani ( unii sustin asta ).Ha...Hidrogenul e cea mai proasta metoda de a inmagazina energie, mult mai proasta ca bateriile.In cazul hidrogenului ar trebui stocat la 700 atmosfere si, in plus hidrogenul la presiune mare scapa prin structura oricarui material folosit la rezervor.Iar pilele de combustie (asta e denumirea adoptata in romaneste pentru “fuel cell”) se tot devolta de prin anii ’60. Ele au aparut in industria aerospatiala si au toate dezavantajele care rezulta din asta (costuri prohibitive pentru omul de rand, durata de viata scurta).
Ea a fost propusa si sustinuta puternic de mai marii industriei petroliere pentru ca masina pe baterii le-ar fi luat painea de la gura. De atunci se tot spera intr-un “breakthrough”, intr-o descoperire care sa le faca mai usor realizabile in serie. Deocamdata insa cam pauza…
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 7 Februarie 2013 - 23:50
Apropo.....de fapt mai bine te indrum catre un link pentru a vedea cu ochii tai cum stau lucrurile.

http://www.automarket.ro/stiri/hyundai-este-cea-mai-inovativa-companie-auto-in-2012-49570.html
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 7 Februarie 2013 - 23:52
BMW se afla pe pozitia a v-a ,iar Mercedes pe nicaieri.Bine asta include doar anul 2012,insa chiar si asa pt o companie multinationala ,ar fi trebuit sa se situeze pe undeva mai bine.
0
0
GRED
Chişinău
la 8 Februarie 2013 - 00:09
De acord cu Hyundai!!! Se vede si se simte in ultimul timp. Apropo modelul Equus nu prea se poate baga in batalia celor grei. Cea cu hidrogenul de la BMW e ca si cu modelul C11 de la MB. Asta o lasa. Revolutia adevarata va fi o data cu nanotehnologiile! E ceva fenomenal ce se poate de facut folosind Nanotechnolodgy... De la calculatoare la baterii electrice de mica dimensiune cu putere de sute de ori mai mare... Vom vedea...
INSA - BMW are un loc demn in istorie prin motoare!!! Asta e si daca discutia devine contradictorie am pierdut ceva timp si am gramadit cite ceva ca sa nu crezi ca "interpretez" piasa lui Smiley - Cai verzi pe pereti:
referitor la 2010 ...
Performance Engine Of thye YEAR!!!
1. Ferrari 4.5-litre V8
2. McLaren 3.8-litre V8
3. BMW 4.4-litre TwinTurbo V8
(BMW M5, M6 Coupe, M6 Convertible) 127
4. Porsche 3.8-litre Boxer DI
5. Ferrari 6.3-litre V12
6. BMW 3-litre twin-power turbo diesel six-cylinder
(BMW M550d xDrive sedan, M550d xDrive touring)

Engine 1.2 - 2 Litre
1. BMW 2-litre twin-turbo four-cylinder petrol
( (BMW 125i, 320i, 328i, 520i, Z4 20i, Z4 s Drive 28i, X1 20i, X3 20i, X1 28i) 278
2. Audi 2-litre four-cylinder TFSI
3. BMW 2–litre twin–turbo four–cylinder diesel
4. Mazda 2-litre skyactiv gasoline
5. Ford 2-litre EcoBoost
6. PSA Peugeot Citroen 2-litre diesel-hybrid

Engine 2.5 -3.0 Litre
1. BMW 3-litre bi-turbo six-cylinder gasoline
2. BMW 3-litre twin-power turbo diesel six-cylinder
(BMW M550d xDrive sedan, M550d xDrive touring) 234
3. BMW 3-litre twin-power turbo diesel six-cylinder
(BMW 330d, 335d, 530d, 535d, 530d GT, 535d GT, 640d, 730d, 740d, X3 30d, X3 35d, X5 30d, X5 40d, X6 30d, X6 40d) 191
4. Porsche 2.7-litre flat-six DI
(Porsche Boxster) 186
5. BMW 3-litre twin-power turbo six-cylinder gasoline
(BMW 135i Coupe, 335i, Z4 35i, 535i, 535i GT, X3 35i, X5 35i, 640i, 740i)

3.0 - 4.0 Litre
. BMW M 4-litre V8
2. McLaren 3.8-litre V8
3. Porsche 3.8-litre Boxer DI
4. Audi 4-litre TFSI
5. Nissan 3.8-litre Bi-turbo

Peste 4.5 Litre
1. Ferrari 4.5-litre V8
2. BMW 4.4-litre twin turbo V8
3. Mercedes-AMG 5.5-litre V8
(Mercedes E AMG, CLS 63 AMG, ML 63 AMG, S AMG, CL 63 AMG, SLK 55 AMG) 118
4. Ferrari 6.3-litre V12
5. Mercedes-AMG 6.2-litre V8
(Mercedes SLS AMG)

ASTA E CU BMW !!!!
0
0
GRED
Chişinău
la 8 Februarie 2013 - 00:10
Sorry - 2012!!!
0
0
GRED
Chişinău
la 8 Februarie 2013 - 00:13
Mercedes e pe nicaeri cum zici tu Robert - dar sa stii ca toata presa si lumea automobilistica asteapta anul asta noul S-Clasee !!! Nici un model nu se asteapta cu asa spume la gura ca aceasta nava de la MB!
1
0
GRED
Chişinău
la 8 Februarie 2013 - 00:22
Si ca sa te fac sa transpiri mai mult iti dau si ceva din istorie :)

2011 WINNERS
Best Performance Engine: Ferrari 4.5-litre V8

2010 WINNERS
Best Performance Engine: Mercedes-AMG 6.2-litre

2009 WINNERS
Best Performance Engine: Mercedes-AMG 6.2-litre

2008 WINNERS
Best Performance Engine: Porsche 3.6-litre Turbo (911 Turbo, 911 GT2)

2007 WINNERS
Best Performance Engine: BMW 5-litre V10

2006 WINNERS
Best Performance Engine: BMW 5-litre V10

2005 WINNERS
Best Performance Engine: BMW 5-litre V10 (M5, M6)

2004 WINNERS
Best Performance Engine: Mercedes-AMG 65 (S65, CL65)

2003 WINNERS
Best Performance Engine: Mercedes-AMG 55 (CL55, E55, S55, SL55)

1
0
GRED
Chişinău
la 8 Februarie 2013 - 00:23
Te rog nu sariti cu GREEN Engine!! Fanii si iubitorii de masini nu le pasa de GREEN engine! Astea-s p-u partide din parlament
1
0
petro
Chişinău
la 8 Februarie 2013 - 08:35
mai frate multi specialisti buni se pierd in moldova, eu inteleg toti dorim sa ne aratam ce stim tot (tot nui posibil) dar in unele cazuri informatia este de prisos.
2
0
GRED
Chişinău
la 8 Februarie 2013 - 08:49
Petro - asta e forum. Ai auzit de asa ceva? :) Un loc unde se discuta pe marginea unor subiecte de interes ...
0
2
petro
Chişinău
la 8 Februarie 2013 - 09:56
GRED- Serios?!!!!!!! dar cei asta?
3
0
Junnior
Chişinău
la 8 Februarie 2013 - 10:05
@Robert,
cum bre zici ca BMW nu e companie inovatoare,
dar de aici dai o legatura a website-ul cu care te contrazici?

analizand acest clasament:
1 Hyundai 10
2 Toyota 11
3 Ford 12
4 Kia 13
5 BMW 14
6 Nissan 22

uite ce mica e diferenta dintre primii cinci si apoi diferenta dintre 5 si 6 ???
DOAR UN PUNCT !!!
si nu cred ca e asa mare diferenta.

iar acum imagineaza-ti ca BMW si Toyota vor face schimb de experienta,
pei la sigur in urmatorii ani vor fi lideri.

ajunge la cenusa ta?
0
1
GRED
Chişinău
la 8 Februarie 2013 - 10:36
Petro> asta e p-u cei care nu inteleg ce "dorim sa aratam" .. crezi ca esti vizat?
1
1
petro
Chişinău
la 8 Februarie 2013 - 11:06
gred .....se vede ca esti mester la Copy Paste
2
1
GRED
Chişinău
la 8 Februarie 2013 - 11:12
Petro> Da sigur - pot sa dau si sursa doar nu le inventez eu = http://www.ukipme.com/engineoftheyear/archive.php
1
2
petro
Chişinău
la 8 Februarie 2013 - 11:58
gred - :)))))
1
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 8 Februarie 2013 - 16:42
GRED: eu personal tot astept noua clasa S... dar am o presimtire ca va iesi ceva senzational sau din contra ceva alihamete... ramine de vazut doar :-))
1
0
GRED
Chişinău
la 8 Februarie 2013 - 16:56
Vedem ... facem "Zabastovka" cum au facut taxistii in 85 in Germania daca ceva din motiv ca au schimbat W123 pe W124 :) ...
1
1
Mihail
Chişinău
la 8 Februarie 2013 - 21:06
la prima vedere spatele imi pare putin prea ridicat ... in rest e perfect... ne mai vorbind de salon... (RAI) :)

la despre GT.... sia asumat riscul BMW nu noi ...asa ca stiu ei ce fac.-.
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 9 Februarie 2013 - 17:35
GRED: serios... asa si au facut? :-)) la noi de dragul Logan-urilor o pot face... :-))
1
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!