Oficial: BMW X4 Concept – următorul capitol în povestea SUV-urilor coupe
5 Aprilie 2013, 07:28
Bavarezii le numesc, de fapt,
Sports Activity Coupe. Experimentul
cu BMW X6 s-a transformat într-o
poveste de un succes incredibil, cu
vânzări care au depăşit cu mult
aşteptările producătorului. Şi cum
maşinile mai compacte se află la
mare căutare pe multe pieţe, BMW a decis să facă următorul pas logic în povestea SUV-urilor coupe – să lanseze un model mai compact decât X6, cu siluetă şi filosofie similară. Deci, BMW X4 nu mai este o presupunere sau un zvon, bavarezii au confirmat acum câteva minute că vor aduce la Salonul Auto de la Shanghai versiunea conceptuală a viitorului BMW X4, iar producţia viitorului model de serie X4 este deja decisă!

Bavarezii au o istorie frumoasă în
spatele familiei X. Fiecare nou model
din această familie a fost un
deschizător de drumuri. În 1999
prima generaţie X5 arăta lumii
că un SUV poate avea
performanţe de traseu greu de atins chiar şi pentru un sedan sportiv. Apoi BMW X3 şi X1 au deschis calea unor SUV-uri premium mai compacte, iar în 2008 a venit şi X6, aducând un concept unic, considerat de unii
absolut ilogic şi de alţii absolut fantastic. BMW însă, a dat lovitura cu X6, întrucât vânzările modelului sunt într-atât de mari, încât pe multe din piele acestea le depăşesc şi pe cele ale lui X5.
Deşi ceea ce vedem astăzi în imagini reprezintă conceptul lui X4, avem de-a face practic, cu o versiune foarte apropiată de producţie a viitorului model. Vehiculul adus astăzi în faţa noastră are 4,648 mm lungime, 1,915 mm lăţime şi 1,622 mm înălţime. Deci, X4 va fi cam cu 23 cm mai scurt decât actualul X6, cu 7 cm mai îngust şi
cu 7 cm mai scund. Ampatamentul
modelului va măsura 2,810 mm,
fiind cu 12 cm mai scurt decât cel al
lui X6.

Partea frontală a conceptului aduce un design inspirat din liniile actuale de design BMW, cu blocuri optice care contactează direct cu calandrul. În
interiorul blocurilor optice, elementele circulare de iluminare păstrează tradiţia mărcii, dar o reinterpretează într-o formă mai modernă. Posteriorul maşinii are, însă, umeri mult mai accentuaţi decât formele cu care ne-au obişnuit celelalte modele din familia X, sugerând astfel un caracter sportiv mult mai pronunţat.
Modelul de serie BMW X4 va fi dezvăluit mai târziu, pe parcursul acestui an, cel mai probabil la Salonul Auto de la Los Angeles din noiembrie. Producţia modelului va lua startul în primele zile ale anului viitor la uzina din Spartanburg, SUA, acolo unde se produc aproape toatele modelele familiei actuale X – X3, X5 şi X6.
PiataAuto.mdIlie Toma
5
2,513
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (18)
GRED
Chişinău
la 5 Aprilie 2013 - 09:46
E Stilat!
0
3
petro
Chişinău
la 5 Aprilie 2013 - 10:11
e furios cam...ultima poza e super
0
3
Volkswagen
Bălţi, Moldova
la 5 Aprilie 2013 - 16:15
Precis va deveni model de serie.
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 5 Aprilie 2013 - 17:11
Un mini X6... frumusel!
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 5 Aprilie 2013 - 19:38
Mda, exceptionl de stilat :D
1
0
dima
Chişinău
la 5 Aprilie 2013 - 21:06
putine masini care apar aici pe site le plac fanilor MB, Lexus, VW, Subaru concomitent si mie desigur imi place, daca asta este o varianta standarda, pai nici nu-mi inchipui cum va arata X4 ///M:)))
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 5 Aprilie 2013 - 21:09
Ma intreb totusi daca va adopta aceleasi transmisii problematice de ceva vreme ? Asta ramne de vazut.....
3
0
dima
Chişinău
la 5 Aprilie 2013 - 21:26
Robert_444 am crezut pentru o secunda ca esti om si nu un spam, dar se vede ca am gresit:)))
1
3
Robert
Bucureşti, România
la 5 Aprilie 2013 - 22:31
@dima. Ce abordare deloc subiectiva din partea ta.Daca ai ceva de zis fa-o si combate-ma strict pe text, dragul meu (din pacate, nu-i un monolog), nu pe mine ca persoana, adica apuca-te sa supui sub lupa analizei fiecare fraza de-a mea care te intriga si, la final, surprinde-ma cu niste concluzii coerente, operabile, decente, din care chiar sa razbata ceva de retinut si de invatat, nu onomatopeele inepte pe care le-ai insirat tu si care ma fac sa cred ca de atat esti tu capabil, daramite sa devii exigetul meu avizat. Poate inca nu s-a inteles in esenta: eu nu ma exprim numai pentru cine vrea sa ma urmareasca si cu care pot intretine un dialog normal si placut, iar amatorii de greturi izvorate din exclusivism, ura si intoleranta, carora li se pare o mare isprava sa se chinuie sa depisteze cusururi cu orice pret (la altii, doar nu la ei insisi) si sa se erijeze in consilieri "profesionisti".
3
0
dima
Chişinău
la 6 Aprilie 2013 - 07:51
Robert_444 nu am ce analiza, transmisiile la BMW sint ok, eu am avut 6 BMW-uri si nici cu unu nu am avut probleme, dar asta nici nu are importanta, ti-a placut designul, ai spus cai stilat si bine, la ce naiba ai mai adaugat 5 banuti? oare nu te poti bucura cu toti impreuna de o masina buna?
1
3
Robert
Bucureşti, România
la 6 Aprilie 2013 - 13:36
Ma-aţi umplut de voturi negative.....:d
3
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 7 Aprilie 2013 - 10:16
RObert: cred ca va opta anume pentru acelea, pentru unele noi tre sa-si asume niste keltuieli in plus.
0
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 7 Aprilie 2013 - 10:16
Dima: :-D :-D :-D
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 7 Aprilie 2013 - 10:21
Robert: Permite-mi te rog sa-ti adresez o intrebare care rezulta din observatiile mele catre comentariile publicate de persoana ta... De ce mai in fiece comentariu critici stare tehnica a vre-unui model si nu prea am observat sa lauzi vreodata vreo marca sau cel putin sa spui makar ka arata bine...?
0
1
Volkswagen
Bălţi, Moldova
la 7 Aprilie 2013 - 11:55
VB_1One:El laudă numai o singură mașină-Lexus.Știu că Lexus e o marcă bună,dar există și alte mașini bune în afară de Lexus.Dacă mașina e păstrată,nu se strică în fiecare zi,mai ales BMW-urile și Mercedes-urile.
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 7 Aprilie 2013 - 13:37
@VB_1ONE,

'' NASOL '' ,daca vor adopta aceleasi transmisii, fiindca au un numar marisor de probleme.Si in caz ca nu ai observat acest aspect precizat de tine ''la mine'', chiar te rog sa imi verifici alte postari mai vechi.Ai sa fi surprins placut cand ai sa observi sa eu chiar am ludat cateva modele germane pt design.In ceea ce priveste motoarele, nu am ce sa le laud, probabil potentialul care il au sub capota, in rest ca si fiabilitate, nu merita nici '' corijenta '', repetente DA, dar corijente NU.
PS:poti sa ma intrebi orice, imi face placere sa purtam convesatii chiar daca uneori parerile noastre nu corespund.

@VW, am laudat marca Lexus fiindca merita. Putine masini primesc lauda de la mine.Eu sunt putin mai exigent cand vine vorba de calitatiile unei marci, si putine sunt cele care scapa de '' critica '' mea. Iar Lexus a trecut TESTUL.

Numai bine!
3
1
Volkswagen
Bălţi, Moldova
la 7 Aprilie 2013 - 13:55
Bine,atunci care mărci au mai trecut testul tău??
1
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 8 Aprilie 2013 - 17:52
Robert: am inteles, merci mult :-)
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!