BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe – un succesor pentru Seria 8?
16 Mai 2013, 17:30
În urma colaborării excelente cu Zagato, care a dat naştere la două concepte uimitoare BMW Zagato Coupe şi BMW Zagato Roadster, bavarezii au decis să repete colaborarea, dar acum cu o altă casă italiană de design - Pininfarina. Primul produs al acestei colaborări este numit BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe, care va debuta pe 24 mai la concursul de eleganţă Villa d'Este 2013.
Acum sunt prezentate doar două poze şi o schiţă de teasing al cupeului, care după spusele creatorilor întruchipează apogeul eleganţei şi exclusivităţii. Dar în afară de designul impunător, creat în colaborare cu una dintre cele mai mari case de design, BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe va avea montat sub capotă un propulsor V12! Ultimul cupe, care a avut un V12 sub capotă a fost Seria 8 în caroseria E31 – poate
bavarezii vor să reînvie Seria 8,
care va concura cu rivalul de
lux, Mercedes-Benz CL-Class?

Cel mai probabil, noul BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe este bazat pe platforma Seriei 7 F01, de la care a fost preluat propulsorul de 6.0 litri V12 ce dezvoltă pe versiunea 760i 544 CP. Mai multe detalii despre acest cupe extraordinar vom afla mai aproape de premiera mondială.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,302
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!