BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe – viitoarea Seria 8
27 Mai 2013, 13:35
La concursul de eleganţă Villa d'Este, care a decurs în week-end-ul trecut, compania BMW, împreună cu renumita casă de design Pininfarina, a prezentat produsul colaborării sale numit BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe. Acest concept întruchipează un cupe elegant premium, construit pe platforma modelului 760i, de la care a fost preluat şi propulsorul V12 de 6.0 litri (544 CP şi 750 Nm).
Potrivit unor zvonuri,
acest concept reprezintă un pas
către viitoarea Seria 8. Vă amintim,
că producţia modelului Seria 8 în caroseria E31, care a fost una dintre cele mai frumoase BMW produse vreodată, a fost sistată în anul 1999, de atunci ne având un succesor, cu excepţia modelelor Seriei 6. În cazul în
care Seria 6 este mai dinamică,
se pare că viitoarea Seria 8 va
fi un concurent luxos pentru aşa
model ca Bentley Continental GT.
Un fel de Rolls-Royce Wraith mai ieftin. Acest lucru este redat de proporţiile masive, care sunt total opuse cu silueta dinamică prin care
se caracteriza vechea Seria 8.
Atunci când au fost prezentate imaginile de teasing, părea că noul BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe va fi mult mai dinamic, dar în rezultat el s-a adeverit a fi extrem de generos şi nu într-atât de graţios, deşi destul de elegant.
Blocurile optice mici şi înguste nu fac decât să îngreleze şi mai mult silueta, în timp ce părţile laterale, chiar dacă sunt înzestrate de nişte prize şi linii dinamice, sunt şi ele îngrelate de geamurile spate prea generoase. Nici roţile elegante de 21 inch nu sunt în măsură să ”uşureze” vizual silueta. Chiar şi Wraith pare mai dinamic decât noul BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe.
Interiorul, de asemenea, încearcă din răsputeri să pară extrem de luxos, dar acest efect este diluat din cauza elementelor tradiţionale, preluate de pe modelele BMW de serie, care nu-i conferă interiorului luciul şi integritatea imaginii, pe care o aştepţi, deşi pielea, lemnul şi inserţiile din crom închis arata destul de original.
Să sperăm că viitoarea Seria 8 va fi mai dinamică şi mai graţioasă decât conceptul BMW Pininfarina Gran
Lusso Coupe.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
4
3,261
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (8)
Alex Sirbu
Chişinău
la 27 Mai 2013 - 14:04
Comentariu marcat ca spam. Afişează comentariul
6
0
GRED
Chişinău
la 27 Mai 2013 - 14:23
Sa ne amuzam - de oglinda retrovizoare din salon ce zici? :)
1
4
Alexei
Rezina, Moldova
la 27 Mai 2013 - 14:54
Sirbu, ты кто такой? давай...
Daca nu-ti ajunge substanta cenusie sa-ti exprimi parerile si sa le aperi cu argumente reale, poti sa te uiti si la un deget si sa te amuzi pina nu faci pe tine...Daca insa ai ceva interesant de spus - spune-o! Altfel taci si amuzate in umbra, nu te face "destept" ! Ajung aici "doctori" si "magistri" in filologie, unu in comedie nu ajunge si Full Pack este asigurat !!!
Referitor la BMW --- Nu-mi place, celelalte proiecte precum Zagato erau mai placute! Bine, cu partea frontala,mai ales blocurile optice, si la Zagato era cam ingustate si putin subtiate, sa inteleg ca asa este tehnica; dar cu partea spate au cam trecut masura, parca e batut cu rigla la fund, Baieti asta e un Neamt, mai ales asa Masiv, E BMW la urma urmei, nu-i o italianca care poate fi "pedepsita" intr-un oficiu ))
Chiar sper si eu ca pe viitor, Seria 8 va fi ,cel putin, mai gratioasa decit conceptul BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe. Cred ca dinamica poate oferi alte modele, se poate pune accent pe Seria 4, de exemplu . Seria 8 o vad ca pe un concurent al lui Bentley Continental GT (drept in tinta PiataAuto). Daca va fi asa ca conceptul, va fi inghitit cu tot cu sandale de concurenti !!!
0
3
Alexei
Rezina, Moldova
la 27 Mai 2013 - 15:06
Gred, dupa propunere ta chiar m-o umflat risul :DDD, Alex Sirbu ce zici, amuzant ???
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 27 Mai 2013 - 23:13
Onorabili si stimabili domni din Redactia PA, nu credeti ca ar fi cazul de un buton de '' EDIT '' . Recunosc ca si eu mai gresesc insa unora ca si '' maestrul '' de sus o comite cam des. Nu are sens.........ce scrie dansul. Multumesc ! Cu aleasa stima si considerabil respect '' Radulescu Robert Marian !
4
0
petro
Chişinău
la 28 Mai 2013 - 08:33
Mult stimate si onorabil domnule P..LA cu caciula, rOBERT HUISESCU MARIANA....nu fiti porc, si nu dati cu botul in nisip pentru a gasi namol, este un forum, nu dam BAC-ul la L.romana
1
4
Alexei
Rezina, Moldova
la 28 Mai 2013 - 11:04
Petro, ROFL :DDDDDDDD, o adresare pe cinste )))
Sirbu?! Unde ai disparut?! Te tavalesti de ris pe sub masa sau mai esti cu noi??
1
4
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 28 Mai 2013 - 20:45
Baieti, partea spate nu va pare inspirata de la E65 de pina la facelift?
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!