Premieră: BMW Concept M4 Coupe
16 August 2013, 11:54
Esenţa pură BMW. Astfel numesc bavarezii noul BMW Concept M4 Coupe, care va debuta astăzi, 16 august, la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach. Anume acum bavarezii ne arată cum va fi automobilul de performanţă de ziua de mâne.
Desigur, merge vorba despre viitorul BMW M4 de serie, care va fi bazat pe
Seria 4 Coupe şi va arata exact la fel ca acest concept (cu foarte mici excepţii).
Odată cu noul M4 Coupe, vine noul nume (anterior – M3) şi un nou propulsor, deja turbo şi nu aspirat natural. Chiar şi aşa, producătorul ne spune că M4 va continua tradiţiile lui M3. Şi aceste tradiţii le putem urmări începând cu culoarea.
E cert faptul, că bavarezii au luat ca reper unele dintre cele mai apreciate modele M3 în caroseria E36 şi E46, care debutau cu culori galben şi auriu,
respectiv. Noul concept face un omagiu acelor tradiţii şi vine cu o culoare aurie a caroseriei numită „Aurum Dust” (Praf de Aur).
Un alt omagiu acelor serii, le face noul propulsor cu 6 cilindri în linie cu nume de cod S55 (ultimul M3 în caroseria E92 avea un V8 de 4.0 litri), care, după unele zvonuri dezvoltă 450 CP şi 550 Nm - informaţie, pe care bavarezii nu o confirmă deocamdată. Tradiţionale au devenit deja elementele, precum capota musculoasă, oglinzile retrovizoare cu două bare (cea de sus este doar o imitaţie), aripi evazate şi 4 ţevi de eşapament, care sunt acoperite cu fibră de carbon pe acest concept.

Şi totuşi, tehnologiile nu stau locului. Astfel, BMW Concept M4 Coupe a primit un kit aerodinamic mai agresiv cu prize de aer şi mai mari, pentru răcirea eficientă a propulsorului turbo, iar priza de pe aripi, numită Air Breather, a devenit verticală, fiind orizontală de la M3 E46 încoace. Au apărut frânele carbono-ceramice, ascunse după jantele imense de 20 de inch şi elemente din fibră de carbon, precum spoilerul faţă, acoperişul şi difuzorul de aer.
Bavarezii ne spun că noul lor sport-car va întruchipa filosofia BMW M în forma
cea mai pură, datorită performanţelor uluitoare şi adevăratei plăceri de a conduce, pe care ţi-o oferă. Modelul de serie, BMW M4 F82 va debuta în 2014.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
3
2,874
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (2)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 16 August 2013 - 12:56
E frumoasa zaraza!!!
0
1
Igor
Chişinău
la 16 August 2013 - 13:18
la top-gear s-o vedem, shap tragem concluzii
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!