Ultra-eficient: noul Audi A3 ultra, cu un consum de 3.2 litri/100 km
6 August 2013, 07:50
Audi tocmai a dezvăluit cel mai eficient model din întreaga sa gamă, numit A3 ultra. Cu un motor diesel de 1.6 litri sub capotă, capabil să dezvolte 110 CP, noul model german indică un consum mixt de doar 3.2 litri/100 km. Cu un singur plin, maşina poate rula peste 1,500 km!

Noul A3 ultra este şi foarte uşor, cântărind doar 1,205 kg, graţie utilizării mai multor tipuri de materiale uşoare în construcţia sa. Acest fapt îi permite să fie şi foarte agil, în pofida predilecţiei absolute spre eficienţă. Prima sută este prinsă după 10.5 secunde, iar viteza maximă ajunge la 200 km/h!
Să nu credeţi că noul model german a recurs la compromisuri de dotări şi confort pentru a atinge performanţele declarate de eficienţă. Noul A3 ultra vine standard cu sistem de aer condiţionat şi sistem audio, toate cele 5 geamuri fiind acţionate electric. Totuşi, inginerii din Ingostadt au echipat maşina cu cea mai eficientă dimensiune de anvelope disponibilă – 205/55 R16 – şi au coborât suspensia cu 15 mm pentru un coeficient aerodinamic îmbunătăţit. Calităţile
aerodinamice, de altfel, sunt favorizate şi de kit-ul S-Line.

Noul Audi A3 ultra este disponibil atât în versiuni cu 3 uşi, cât şi în versiuni Sportback cu 5 uşi. În Germania preţul noului model porneşte de la 25,200 Euro. Mai important este faptul că, odată cu lansarea lui A3 ultra, s-a dat startul aplicării emblemei „ultra” în gama Audi, sub acest paravan urmând a fi lansate modele ultra-eficiente, cu motoare TDI şi TFSI sub capotă.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
1,882
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!