Benzina şi motorina s-au scumpit în Moldova
10 Martie 2014, 07:52
Pe parcursul zilei de ieri şi astăzi cea mai mare parte a importatorilor de produse petroliere din Moldova au operat majorări de preţuri la principalele tipuri de carburanţi. Astfel, majorările constituie, în mediu, 70 de bani pentru un litru de benzină şi 50 de bani pentru un litru de diesel.

Un litru de benzină cu cifra octanică 95 costă acum în jurul a 18.45 lei, iar un litru de diesel – 17.67 lei. Scumpirile nu au ocolit nici gazul lichefiat, un litru apropiindu-se acum de valoare de 10 lei.

Importatorii de petrol motivează majorările prin deprecierea leului moldovenesc.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
0
1,998
COMENTARII (9)
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 10 Martie 2014 - 11:48
Ar fi o posibilitate ca ideea că "petrolul e pe sfîrșite" să fie doar un pretext pentru majorarea prețurilor..... Adica e posibil ca petrol sa fie destul inca pe mult timp, dar ei, pentru ca sa aiba motiv de crestere a preturilor sa spună că se termina. (Partea urita a lucrurilor).
Totodata astfel, ei stimuleaza inginerii auto de a cauta solutii de imbunatatire a tehnologiilor care permit reducerea consumului. (Partea buna a lucrurilor)
PS: Accentuez, ceea ce am zis eu e doar o presupunere...
0
2
Robert
Bucureşti, România
la 10 Martie 2014 - 15:10
HOHOHO...Daca ar fi avut Romanica preturile acestea la carburant, toti soferii ar fi fost fericiti si multumiti, dar asa nehh cocalarii de Bhemve si Mertzedes pe TURBO merg cu ''rezerva aprinsa'' si chiar de-or alimenta baga si ei de 3ij de lei maxim 4 Litri ( pe cand in RM cu acesti bani bagi cam de doua ori mai mult )cu scopul ca poate or agata si ei ceva, ca doar au dat 70-80 de mii EUR pe o bazaconie cu sigla in frunte si multi cai putere .....tipic.

Ultrasii stiu de ce .......
2
0
Robert
Bucureşti, România
la 10 Martie 2014 - 15:11
PS : Nu-i asa GRED ?!?
2
0
Dorin Ciobanu
Lugano, Elveţia
la 10 Martie 2014 - 16:23
Robert_01:În RO și așa e cea mai ieftină benzină din EU,ce mai vreți?
1
1
Robert
Bucureşti, România
la 10 Martie 2014 - 18:06
Nu-i mai ieftina ca in RM , l-a asta m-am referit :D
0
0
FIFA
Chişinău
la 10 Martie 2014 - 23:58
Eugen, ,.......Importatorii de petrol motivează majorările prin deprecierea leului moldovenesc.....sa spus clar si simplu care e cauza majorarii preturilor, inca nu e pe sfirsite.....cea mai copilaresca idee,,,,se termina petrolul si din cauza asta se scumpeste ))))) cred ca ai inteles care e legatura intre euro si petrol importat in MD, sau sa deschid rubrica ta, cu ;;;;raspunde la o intrabre .......))))
0
0
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 11 Martie 2014 - 00:26
FIFA ....eu NU am orbit la cazul curent. Eu am vorbit la cazul general al scumpirii. De cind era 8-9 lei si pana acum cond e peste 18.

Alta data inainte sa scrii mai gindeste-te...."cea mai copareadca idee"...
Ideea ta e "cea mai limitata"...parca nu stiam..
0
0
FIFA
Chişinău
la 11 Martie 2014 - 21:06
pai, subliniaza momentul de baza intro idee expusa, sa nu duci lumea in eroare, si pe urma spui ca eu nu gindesc...mai bine nici nu te abordam....nu ai limita minima de cultura generala pacat..
1
0
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 12 Martie 2014 - 00:40
Tu stii care e diferenta intre "cultura" și cultura generala" ?? Nu prea, asta inseamna ca nu ai cultura generala.
Tu trebuia sa realizezi din comentariul meu. Eu am vorbit de "majorarea prețurilor" nu de "majorarea preturilor din cauza cursului valutar. ( unu la mana). Am mai vorbit de stimularea inginerilor (doi la mana). Stimularea inginerilor lu are loc doar prin cresterea pretului din cauza cursului valutar nu??
Nici una din astea nu te-a facut sa ma intelegi?

Iar iti spun: inainte de a scri ceva analizeaza!! Fii prieten cu ANA și LIZA -> ANALIZA.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!