Fiat Abarth 695 biposto – maşina de curse pentru drumurile publice
3 Decembrie 2014, 14:00
Dacă credeţi că Porsche 911 GT3 are cel mai consistent pedigri de curse dintre toate modelele de serie, vă propunem să trageţi cu ochiul asupra noului Fiat Abarth 695 biposto şi să vă mai gândiţi încă odată! Creat cu ocazia a celei de-a 50-a aniversare a originalului Abarth 695 din 1964, noul Abarth 695 biposto a fost prezentat pe circuitul de curse „Riccardo Paletti”, pentru că pedigri-ul maşinilor de curse este prezent în abundenţă la acest micuţ!
La exterior noul Abarth 695 biposto se distinge prin kitul aerodinamic executat din fibră de carbon, aripile evazate, jantele ultra-uşoare OZ Racing şi geamurile uşilor fixe, ca la
maşinile de curse
(acestea sunt
opţionale)!
La interior spiritul sporturilor cu motor este intensificat de două scaune de tip scoică (de aici vine şi denumirea „biposto” – două locuri), realizate şi ele din fibră de carbon şi dotate cu centuri de siguranţă în 4 puncte Sabelt şi de multitudinea elementelor din fibră de
carbon, venite să reducă masa totală, care constituie doar 997 kg. În locul scaunelor spate a fost instalată o cuşcă de protecţie, realizată din titan.
Tangenţa cu maşinile de curse vine odată cu noile instrumente de bord adiţionale, instalate pe consola
centrală şi cutia secvenţială de curse, ce permite schimbarea treptelor fără a folosi ambreiajul, deşi acesta persistă! Elemente nemaivăzute pe o maşină de stradă, care l-ar face să roşească chiar şi pe Porsche 911 GT3!
Per total, noul Abarth 695 biposto este un Abarth 695 Assetto Corse de curse, care a fost domesticit, pentru a fi legal utilizat pe drumurile publice, dar şi pus la treabă pe circuitele sportive!
Noul Abarth 695 biposto va face
faţă ambelor circumstanţe datorită benzinarului 1.4 T-Jet , care dezvoltă 190 CP şi 250 Nm, ceea ce este mai
mult decât suficient pentru o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în
doar 5,9 secunde şi o viteză
maximă de 230 km/h.
Un adevărat supercar în miniatură!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,121
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!