Mitsubishi Lancer Evolution X Final Concept – un monstru de 480 CP!
29 Decembrie 2014, 15:02
La finele anului 2015 actualul Mitsubishi Lancer Evolution X, sau mai simplu, EVOX, va fi scos din producţie, iar gurile rele spun, că acesta va fi ultimul Lancer Evolution din istorie, deoarece producătorul nipon se focusează pe maşini cu preţ rezonabil şi tehnologii hibride. Dar actuala generaţie Subaru WRX STI face ravagii, dând praf în ochi celor de la Mitsubishi, astfel încât aceştia par a fi gata de a reîncepe bătălia de altă dată între descendenţii curselor de raliuri.

Dar înainte de a pensiona actualul EVO X, niponii pregătesc o „Versiune Finală” pentru acesta, care va fi mult mai performantă în comparaţie cu un EVO X simplu de 295 CP. Cu ce ar putea să ne surprindă „Versiunea Finală” ne demonstrează conceptul Mitsubishi Lancer Evolution X Final Concept, care va fi prezentat la Tokyo Auto Salon din ianuarie 2015.

Acest concept se distinge printr-o culoare neagră a caroseriei şi a
jantelor forjate de 19 inch de la
RAYS Engineering şi o mulţime de
ingrediente de la renumitul tuner
HKS, printre care suspensia sport, intercooler-ul, turbina, sistemul de alimentare, sistemele de admisie şi evacuare, şi unitatea de control al propulsorului. Rezultatul este unul de-a dreptul monstruos – 480 CP din 2.0 litri volum! Aceşti căluţi sunt transmişi tuturor roţilor prin intermediul cutiei de
viteze manuale în 5 trepte şi sistemului de tracţiune integrală. Dacă „Versiunea Finală” va adăposti aceeaşi herghelie de cai, Mitsubishi va fi pe locul întâi printre producătorii propulsoarelor cu cei mai mulţi cai putere storşi dintr-un benzinar de 2.0 litri!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,789
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!