Noul Ford Focus RS debutează cu 320 CP!
3 Februarie 2015, 17:17
Chiar dacă actuala generaţie Ford Focus este în producţie de 4 ani şi deja a trecut printr-un facelift, cei de la Ford nu ezită să scoată pe piaţă o versiune mai fierbinte al „Focusului” – noul Focus RS!
Proiectat în colaborare cu Ken Block, noul Ford Focus RS în sfârşit a primit mult aşteptata tracţiune integrală. Reamintim, că predecesorul avea sub capotă un benzinar Volvo în cinci
cilindri, care transmitea pe puntea faţă 300 CP! Acum însă, sub capota noului Focus RS se află noul benzinar 2.3 EcoBoost, care se regăseşte şi sub capota lui Ford Mustang. Spre
deosebire de Mustang, care unde acesta dezvoltă 310 CP, pe noul Focus RS propulsorul generează mai mult de 320 CP! Toată herghelia este transmisă tuturor roţilor prin intermediul cutiei de viteze manuale în 6 trepte.

Alte date tehnice nu sunt deocamdată cunoscute, dar cei de la Ford ne-au explicat mai detaliat despre principalul deliciu al noului Focus RS – transmisia integrală.
Datorită funcţiei Dynamic Torque Vectoring, aceasta ajustează cuplul între punţi şi între roţile spate, astfel
încât punţii spate pot reveni până la 70% din cuplu, iar în suituaţii extreme uneia din roţile spate poate fi transmis tot cuplul în raport de 100%!
Ce nu fac ăştia pentru derapaje controlate, de care s-a asigurat însăşi Ken Block!

La exterior noul Ford Focus RS se evidenţiază cu un kit aerodinamic agresiv, deşi straniu, privind „gura” mare astupată cu plastic şi lumina de marşarier pe mijlocul difuzorului spate.
Focus RS mai poate fi distins prin spoilerului spate generos, ţevile duble de evacuare şi jantele forjate de 19 inch, care sunt „încălţate” în cauciucuri Michelin Pilot Super Sport cu dimensiunea 235/35 R19, sau cu pneuri opţionale de tip semi-slick
Pilot Sport Cup 2.
La interior, traditional găsim un volan sport şi scaune sport Recaro, care sunt condimentate cu cusături de culoare albastră. Mai multe detalii despre noul hot-hatch Ford Focus RS
vom afla mai aproape de premiera de la Geneva. Credeţi că noul Focus RS va face faţă concurentului din Affalterbach - Mercedes-Benz A 45 AMG?
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,210
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!