Hyundai ix35 Fuel Cell – 2,383 km în 24 de ore! (Video)
10 August 2015, 10:11
Pentru a demonstra viabilitatea vehiculelor electrice propulsate de celule de combustibil care la rândul său sunt alimentate de hidrogen, cei de la Hyundai au dat startul unei curse împotriva timpului, pentru a vedea câţi kilometri va parcurge Hyundai ix35 Fuel Cell timp de 24 de ore.

Doi norvegieni Arnt-Gran Hartvig şi Marius Bornstein, au pornit în cursa cu timpul pe un traseu între două staţii de alimentare cu hidrogen amplasate în Hamburg şi Berlin. Între aceste două staţii sunt aproximativ 300 km, iar Vikingul şi Savantul, cum sunt numiţi norvegienii în video-ul de mai jos, au reuşit să parcurgă această distanţă aproximativ de 8 ori timp de 24 de ore, astfel parcurgând un total de 2,383 de kilometri. Doar 17 km nu le-au ajuns pentru a stabili şi o viteză medie de 100 km/h, care include şi popasurile de realimentare!

Vehiculele propulsate de celule de combustibil sunt o alternativă pentru vehiculele electrice, marele avantaj
fiind timpul extrem de mic de realimentare cu hidrogen care nu
depăşeşte 3 minute, alimentarea fiind la fel de rapidă, precum cea a unui automobil convenţional dotat cu propulsor cu ardere internă. Hyundai ix35 Fuel Cell dispune de un motor electric de 136 CP, o baterie litiu-polimer de 24 kWh, poate dezvolta o viteză maximă de 160 km/h şi
parcurge 600 km cu un singur plin, iar unicele emisii sunt vaporii de apă şi apa. Anul trecut acest duo norvegian a reuşit să parcurgă cu un singur plin 700 km cu acelaşi Hyundai ix35 Fuel Cell.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,040
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!