Către anul 2050 Toyota va reduce drastic dependenţa de combustibilii fosili!
16 Octombrie 2015, 09:59
După Volkswagen şi Volvo, care au anunţat despre planurile sale de electrificare al viitoarelor modele, cei de la Toyota anunţă planuri şi mai ambiţioase, privind departe în viitor, în anul 2050! Lansând aşa numitul „Toyota Environmental Challenge 2050”, producătorul nipon doreşte să
reducă cu 90% emisiile de CO2 al noilor vehicule către anul 2050 comparativ cu anul 2010.

Cei de la Toyota vor produce mai multe automobile hibride şi maşini electrice ce utilizează hidrogen pe post de energie. Primul pas ar fi
comercializarea vehiculelor electrice cu celule de combustibil în cantitate de 30,000 de exemplare către anul 2020, în timp ce vânzările vehiculelor hibride ar putea creşte până la 7 milioane de vehicule către acelaşi an, cumulând un total de 15 milioane de vehicule hibride începând cu anul 1997, atunci când apărea prima generaţie Prius.
La momentul actual Toyota vinde 1.27 milioane de vehicule hibride anual, iar odată cu lansarea celei de-a patra generaţie Toyota Prius vânzările hibrizilor ar trebui să crească simţitor. În 2017 niponii doresc să lanseze autobuze electrice cu celule de combustibil şi către acel an să vândă 2,000 de exemplare al modelului electric Mirai.
Pentru a atinge scopul propus pentru anul 2050, cei de la Toyota doresc să reducă la zero emisiile la toate uzinele sale, care vor deveni mai „verzi” datorită minimizării dependenţei de combustibilii fosili, optimizării procesului de producere şi utilizării surselor regenerabile de energie.
O parte din plan ar fi şi reducerea drastică a utilizării apei în producere, dar şi lansarea unui program de reciclare mai agresiv.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,040
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!