Honda anunţă noua transmisie automată în 10 trepte, un super-car electric şi alte tehnologii avansate
27 Octombrie 2015, 17:50
Cei de la Honda doresc să mişte progresul şi mai departe anunţând tehnologiile şi vehiculele viitorului. Prima pe listă este noua transmisie automată cu 10 trepte care va fi instalată iniţial pe modelele cu tracţiune faţă dotate cu propulsorul
V6 de 3.5 litri. Faţă de actuala cutie automată cu 6 trepte, noua cutie cu 10 trepte va reduce timpul de schimbare a treptelor cu 30%, va reduce turaţiile motorului la viteze similare cu 26%, va
reduce timpul acceleraţiei în timpul depăşirilor cu 14%, în timp ce consumul va scădea cu 6%. Mai târziu noua cutie automată va fi adaptată şi pe propulsoare cu cilindree mai mică.
Chiar dacă vor lansa primul vehicul electric propulsat de celulele de combustibil, Honda FCV, care poate parcurge 700 km cu un „singur plin” de hidrogen, niponii se vor alia cu cei de
la General Motors pentru a crea o nouă generaţie al sistemului „fuel cell” către anul 2020 care va fi şi mai progresist.
Honda va lansa şi o nouă propulsie hibridă petrol-electrică care va avea o autonomie de 64 de kilometri în regimul pur electric.
În decurs de 2-3 ani cei de la Honda vor lansa şi un super-car pur electric mai compact decât NSX, care va dispune de 4 motoare electrice şi un sistem de virare a tuturor roţilor.
Această platformă a fost testată pe prototipul Honda CR-Z care a obţinut victoria în categoria sa la Pikes Peak
în acest an. În timp ce maşina victorioasă avea 250 CP, viitorul super-car electric va dispune de o putere cumulată de 350 CP.
Acceleraţia de la 0 la 100 km/h al viitorului super-car va fi de aproximativ 3.5 secunde, viteza maximă va ajunge la 210 km/h, iar autonomia maximă va depăşi 400 km.
Cei de la Honda continua să dezvolte automobile autonome. Primul sistem care va apropia producătorul nipon de un automobil autonom, se numeşte Traffic Jam Assist.
Acesta va putea accelera, menţine distanţa până la automobilul din faţă, frâna, vira şi menţine banda mai bine decât orice alt sistem similar.
O altă treaptă în evoluţia automobilelor autonome Honda va fi sistemul Automated Drive. Pe lângă abilităţile
sistemului Traffic Jam Assist, sistemul Automated Drive va putea schimba benzile fără intervenţia celui de la
volan. Acest sistem va apărea
pe maşinile de producţie Honda
către anul 2020.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,221
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!