Volvo anunţă strategia electrificării şi dezvăluie o nouă platformă hibridă!
15 Octombrie 2015, 15:40
Se pare că “dieselgate-ul” celor de la Volkswagen a activizat producătorii auto să se concentreze mai mult pe mobilitatea electrică. În urma acestei „prăbuşiri” va urma şi o ascensiune, reprezentată de o nouă eră, o eră a electrificării în masă! După ce cei de la Volkswagen au anunţat planurile privind „viitorul electric” şi cei de la
Volvo anunţă o strategie globală de electrificare. Pe viitor compania suedeză va oferi versiuni plug-in hybrid pe toate modelele sale, iar către 2019 va lansa un model de producţie pur electric!

Cei de la Volvo deja au dat startul
planurilor sale de electrificare
odată cu lansarea versiunii plug-in hybrid al SUV-ului XC90 T8 Twin Engine AWD. În viitorul apropiat cu aceeaşi versiune hibridă va fi înzestrată viitoarea navă amiral, Volvo S90, dar şi noua gamă de modele al viitoarei serii „60” (S60, V60, XC60 etc.).
Producătorul suedez a confirmat şi versiunile hibride bazate pe viitoarea serie „40” al modelelor compacte, ce vor fi construite pe platforma Compact Modular Architecture (CMA).
Suedezii au dezvăluit şi primele imagini cu platforma CMA şi versiunea hibridă al acesteia numită T5 Twin Engine, care va adapta o noua
arhitectură cu motorul electric montat în faţă, în timp ce pachetul de baterii, ca şi în cazul lui XC90 T8 Twin Engine, va fi montat în tunelul central.
Din imagini observăm, că propulsorul pe care îl vor utiliza viitoarele modele din seria „40” va fi un benzinar turbo în 3 cilindri în linie, cel mai probabil cu un volum de 1.5 litri, iar versiunea hibridă va avea un motor electric montat nu în interiorul transmisiei, dar pe exterior, fiind parţial integrat în cea din urmă.
Conform celor de la Volvo, având o experienţă în domeniul electrificării de 40 de ani, suedezii consideră că 10% din totalul vânzărilor anuale vor fi pe umerii modelelor electrificate, mai ales că publicul percepe mult mai bine automobilele electrice, iar costurile bateriilor sunt într-o continua scădere.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,418
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!