Jaguar XE primeşte tracţiunea integrală (Video)
18 Noiembrie 2015, 16:05
Pentru o concurenţă aprigă cu principalii rivali, cei de la Jaguar lansează tot mai multe versiuni cu tracţiune integrală practic pe toate modelele din gamă. În apropierea iernii cei de la Jaguar au dotat modelul XE cu sistemul de tracţiune integrală preluat de la modelul F-TYPE.

Versiunile cu toate cele patru roţi motrice debutează la Salonul Auto de la Los Angeles. Conform celor de la Jaguar noul XE a fost proiectat din start pentru a adapta sistemul de tracţiune integrală. Totuşi, sistemul AWD îl va primi doar motorizarea diesel cu propulsor Ingenium de 2.0 litri şi 180 CP (430 Nm) în combinaţie cu cutia manuală în 6 trepte sau cea automată în 8 trepte. Noul XE 20d AWD accelerează până la prima sută de kilometri în 7.9 secunde sau cu 0.1 secunde mai lent faţă de versiunea cu tracţiunea spate, în timp ce viteza maximă rămâne a fi de 225 km/h.
Consumul de combustibil este ceva mai mare – 4.7 l/100 km versus 4.2 l/100 km.

Sistemul de tracţiune integrală transferă cuplul roţilor faţă doar în caz de necesitate, în regimuri normale, Jaguar XE 20d AWD având un comportament similar cu versiunile cu tracţiune spate. Pe carosabil înzăpezit, umed sau la acceleraţii intense, cuplul este distribuit în doar 165 milisecunde şi pe puntea faţă, datorită sistemelor Intelligent Driveline Dynamics (IDD), Adaptive Surface Response (AdSR) şi All Surface Progress Control, care ajustează permanent comportamentul maşinii şi cel al tracţiunii integrale.

Noul Jaguar XE 20d AWD este deja disponibil şi va ajunge la primii clienţi europeni la începutul anului 2016.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
3,605
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!