Toyota investeşte în inteligenţa artificială
6 Noiembrie 2015, 09:49
Toyota urmăreşte o nouă eră a inovaţiilor care este direct legată de inteligenţa artificială în care niponii vor investi 1 miliard de dolari pe parcursul a 5 ani. Investiţiile vor merge către noul institut Toyota Research Institute Inc. (TRI) care se va stabili în Silicon Valley lângă Universitatea din Stanford, în timp ce a doua unitate a acestuia va fi amplasată lângă institutul de Tehnologie din Massachusetts. Începând cu 2016 în jur de 200 de savanţi şi cercetători din cadrul TRI vor începe cercetările în domeniul inteligenţei artificiale şi roboticii, contribuind la reducerea decalajului dintre cercetări şi elaborarea
produsului în diferite domenii, iar în rezultat ajutând la rezolvarea mai multe probleme ale societăţii, care vor duce la un viitor mai sigur, mai liber şi fără restricţii.
TRI va fi condus de Gill Pratt, care a menţionat că inteligenţa artificială va fi implementată şi în automobilele autonome, pentru a reduce probabilitatea unui accident sau excluderea definitivă a acesteia. La rândul său, automobilele autonome vor face condusul mai accesibil pentru toţi, indiferent de vârstă şi capacităţi, în special pentru cei vârstnici.

Preşedintele Toyota, Akio Toyoda a adăugat, că odată cu aceasta ei îşi iau angajamentul de a crea o viaţă mai bună pentru consumatori. Cei de la Toyota deja au experienţe cu inteligenţa artificială, contribuind la
crearea primului robot care a zburat în spaţiu, numit Kirobo (pe imagine), dar şi a robotului HSR care ajută celor vârstnici în locuinţe (priviţi video de mai jos).

Sperăm că cercetările în domeniul inteligenţei artificiale nu ne vor aduce la un deznodământ similar cu peliculele „I, Robot” şi „Terminatorul 3: Supremaţia Roboţilor”.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,925
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!