Un studiu arată că şofatul este benefic pentru sănătate, mai ales pentru cei vârstnici!
28 Ianuarie 2016, 09:15
Cu toţii cunoaştem că să conduci automobilul este cel mai bun antidepresiv din lume. Savanţii de la Universitatea din Columbia, au şi demonstrat acest lucru! După mai multe cercetări savanţii au depistat că condusul previne dezvoltarea… demenţei. Totul datorită faptului, că în timpul condusului omul trebuie să fie vigilent, în acelaşi timp având un sentiment de auto-control, independenţă şi libertate.

Conform savanţilor, 81% din 29.5 milioane de adulţi din SUA cu vârstă de
peste 65 de ani încă mai deţin permisul de conducere şi îl întrebuinţează, condusul în sine fiind extrem de benefic pentru persoanele vârstnice. S-a demonstrat, că odată ce persoanele în etate se dezic de condus, starea lor fizică şi psihică se agravează, progresând depresia. Mai mult decât atât, viaţa socială scade cu 51%, vârstnicii contactând din ce în ce mai rar cu alte persoane/prieteni. Din păcate, din cauza vârstei, mai mulţi posesori auto sunt nevoiţi să se dezică de condus, având nevoie de alte mijloace de transport.
Totuşi, transportul public nu este o soluţie pentru a le menţine aceeaşi stare pe care ar avea-o în timpul condusului. Savanţii concluzionează că odată cu venirea timpului de a înceta conducerea automobilului, vârstnicii ar trebui să-şi facă un plan pentru a menţine mobilitatea şi viaţa socială la acelaşi nivel. Din aceste cercetări rezultă, că ar trebui să conducem automobilul cât mai mult timp posibil, căci este benefic pentru sănătate! Nu vă lăsaţi de condus!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,756
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!