Premieră: Noul Audi SQ7 debutează cu compresor electric și sistem electric de 48 V!
4 Martie 2016, 09:18
În sfârșit, cei de la Audi au dezvăluit noul SQ7, al doilea SUV cu S în denumire după SQ5.
De ce a durat atât de mult? Pentru că tehnologiile implementate în acesta
sunt de-a dreptul revoluționare, SQ7 fiind primul vehicul din lume care utilizează compresor electric și sistem electric de 48 volți!
Noul SQ7 este dotat cu un nou propulsor diesel 4.0 TDI V8 care dispune de două turbocompresoare convenționale și de un compresor electric cel din urmă fiind activat la turații joase pentru a reduce turbolag-ul. Compresorul electric se activează practic instant în 250 milisecunde și se rotește cu 70,000 rpm. Turbocompresoarele convenționale lucrează și ele în regim secvențial – la turații joase lucrează doar unul, iar la cele nalte se activează și al doilea. Pentru prima dată propulsorul diesel primește și sistem de gestionare variabilă a supapelor.

Împreună cu cele două turbocompresoare convenționale amplasate între chiulase și compresorul electric, propulsorul dezvoltă 435 CP și 900 Nm deja de la 1,000 rpm și până la 3,250 rpm! Astfel noul Audi SQ7 accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.8 secunde, atinge viteza de 250 km/h (limitată electronic) și consumă 7.4 l/100 km.
Pentru a adapta compresorul electric, cei de la Audi au trecut de la sistemul electric de 12 volți la unul de 48 de volți cu o putere totală de 13 kW, anume acesta și pune în funcțiune compresorul electric datorită unei baterii litiu-ion de 48 V!
Sistemul electric de 48 V suportă și sistemul de 12 V atunci când este nevoie. Mai mult decât atât, noul sistem electric de 48 V aprovizionează cu energie și noul sistem de ajustare a stabilizatoarelor electromecanice
(EAWS), care sporesc manevrabilitatea noul SQ7. Pentru un comportament și mai dinamic și roțile spate al noului SQ7 virează (în direcția opusă celor față la viteze mici sau în aceeași direcție la viteze mari)!
Noul Audi SQ7 se deosebește prin bare de protecție, logourile SQ7, finalele dreptunghiulare al sistemului
de evacuare și jante de 20 sau 22 de inch. Prețul noului Audi SQ7 în Germania este de 89,900 de euro,
dotarea de bază având mai multe opțiuni al căror valoare este de 10,000 euro.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,816
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!