Premieră: Noile generaţii Audi A5 şi S5! (Video)
3 Iunie 2016, 09:51
Apărut în 2007, Audi A5 a devenit unul dintre cele mai originale modele al constructorului din Ingolstadt. Acesta a surprins fanii Audi, dar şi pasionaţii auto cu formele ondulate ai caroseriei, care aminteau un muscle-car american.
Acum Audi A5 primeşte o nouă generaţie cu care germanii doresc să păstreze caracterul îndrăgit al
predecesorului, dar şi să-i confere o nuanţare a detaliilor în pas cu actuala stilistică Audi. Le-a reuşit oare?
Privit din profil noua generaţie este dintr-odată recognoscibilă drept A5 datorită formei caracteristice a geamurilor şi liniei ondulate ce
porneşte de la blocurile optice faţă, urcă pe aripile faţă, coboară lin în regiunea uşii, apoi iarăşi urcă pe aripi şi coboară lin către blocurile optice
spate. Apropo, această linie a primit o formă mai pronunţată care o scoate şi mai mult în evidenţă.
Totul pare frumos şi bine gândit, până nu tragem cu ochiul la partea din faţă. În locul unor idei venite de la conceptele excepţionale Prologue, avem o combinaţie dintre motivele lui Audi A4, pe care şi este bazat modelul A5. Subiectiv vorbind, „faţa” nu s-a
primit suficient de agresivă, blocurile optice având o formă stranie, care nu exprimă vreo emoţie. Acelaşi Audi A4 are un caracter mai agresiv şi bine
conturat. În schimb noul Audi A5 vine cu o capotă mai coborâtă ce a primit şi două nervuri adiţionale ce pornesc de la logoul calandrului.
Posteriorul nu aduce idei inovatoare, acesta fiind, în mare parte, similar
cu cel al noii generaţii A4, aici regăsindu-se blocurile optice asemănătoare cu mici ajustări
pentru a părea mai originale.
Ca de obicei exteriorul poate fi accentuat de pachetul S line.
Noul Audi A5 a devenit cu 60 kg mai uşor faţă de predecesor, iar forma caroseriei mai aerodinamică a redus coeficientul aerodinamic până la 0.25.
Datorită dimensiunilor sporite şi al ampatamentului mărit, interiorul noului Audi A5 a devenit mai spaţios (volumul portbagajului a crescut şi el cu 10 litri la 465 litri), designul acestuia însă, este practic în totalitate preluat de la noul Audi A4, cu excepţia volanului şi a scaunelor.
Noul Audi A5 va fi disponibil cu planşa de bord digitală de 12.3 inch, cu sistemul multimedia MMI cu
display de 8.3 inch
şi cu iluminarea ambientală
care va oferi 30 de culori la alegere. Noul A5 va fi şi primul Audi care va primi sistemul multimedia cu SIM integrat, care va oferi conectivitate şi internet nelimitat pe teritoriul Europei.

Conform celor de la Audi gama propulsoarelor pentru noul A5 a devenit
cu 17% mai performantă, dar şi cu 22% mai eficientă. Noul Audi A5 va fi disponibil cu trei propulsoare diesel şi două pe benzină cu puteri cuprinse
între 190 şi 286 CP, acestea fiind cuplate la cutia de viteze manuală în 6 trepte, robotizată S tronic cu 7 trepte, iar cea mai performantă versiune diesel 3.0 TDI de 286 CP va fi combinată cu transmisia automată tiptronic în 8 trepte.

Va fi disponibilă şi tracţiunea integrală quattro, pe versiunile de top aceasta fiind singura opţiune.
Cea mai performantă versiune însă, va fi Audi S5. Fiind dotat cu un V6 TFSI de 3.0 litri ce dezvoltă 354 CP (+21 CP faţă de predecesor), noul Audi S5 accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.7 secunde şi atinge o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic). Consumul noului Audi S5 este de 7.3 l/100 km.
La exterior noul Audi S5 poate fi recunoscut prin barele de protecţie modificate, calandru cu elemente orizontale cu efect dublu, jante de 19 inch caracteristice, praguri dinamice cu elemente contrastante, corpurile oglinzilor retrovizoare de culoare tradiţională argintie, patru finale de evacuare şi logourile „S5” de pe calandru, aripi şi capacul portbagajului.
Vânzările noilor generaţii Audi A5 şi S5 vor demara în iulie anul curent, iar livrările vor începe în toamna acestui an.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
3,305
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!