Germania ar putea interzice automobilele convenţionale începând cu anul 2030!
4 Iulie 2016, 11:50
Protecţia mediului înconjurător de emisiile nocive este aproape imposibilă fără interzicerea automobilelor convenţionale ce utilizează combustibilii fosili. O cincime din poluarea Germaniei vine de la automobile, iar pentru a reduce poluarea autorităţile germane ar putea interzice automobilele convenţionale începând cu anul 2030!
În planul de protecţie al mediului pentru anul 2050 care urmează să intre în vigoare peste doi ani este stipulată reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 45% pentru automobile şi 54% pentru camioane către anul 2030 şi cu 95% către anul 2050. Guvernul Germaniei îşi doreşte ca în viitor pe seama vehiculelor electrice şi automobilelor ce utilizează combustibil
obţinut din resursele regenerabile, să revină cele mai multe înregistrări. Astfel, anul 2030 este un punct de reper pentru producătorii auto, care vor fi nevoiţi să producă mai multe vehicule electrice şi plug-in hibrid. La moment în Germania sunt înregistrate 130,000 de vehicule plug-in hibride şi 25,000 de vehicule electrice, ceea ce este cu mult mai puţin faţă de 30 de milioane de vehicule pe benzină şi 14.5 milioane de vehicule diesel înregistrate în Germania.

Guvernul Germaniei doreşte să accelereze popularitatea vehiculelor electrice şi plug-in hibrid, prin intermediul subvenţiilor la procurarea acestora, care vor spori vânzările vehiculelor electrice la cel puţin 500,000 de exemplare către anul 2020.

Scopul principal este de a extinde parcul vehiculelor electrice în Germania la 1 milion de unităţi către anul 2020 şi la 6 milioane de unităţi către anul 2030 şi de a restricţiona vânzările automobilelor cu propulsoare diesel şi pe benzină pe teritoriul Germaniei.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
1,810
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!