Timp de 25 de ani un Mercedes-Benz 240 D din 1974 a făcut milioane de kilometri lucrând în calitate de taxi (Video)
6 Iulie 2016, 09:55
Să vezi un Mercedes-Benz lucrând
în calitate de taxi nu este ceva neobişnuit. În Germania, spre
exemplu, poţi vedea şi nava amiral
S-Class în taxi. Totuşi, acest Mercedes-Benz 240 D (W115) din
anul 1974 este unul cu totul deosebit. Mohamed El Bacha este un taximetrist
din Essaouira, Maroc, care a procurat acest W115 în anul 1991 într-o stare deplorabilă, iar după renovarea acestuia a început să-l pună pe treabă.
Timp de 25 de ani Mohamed parcurgea zilnic cel puţin 500 km, în afară de ziua de vineri care o petrece
cu familia, iar câteodată făcea şi 1,400 de kilometri pe zi atunci când trebuia să ducă unii clienţi în Agadir sau Marrakesh.
Pentru Mahomed lucrul în calitate de taximetrist nu este doar o sursă de existenţă pentru familie, dar şi un simbol al libertăţii, iar faţă Mercedes-ul său Mahomed are doar sentimente calde.
În toţi aceşti ani maşina nu l-a lăsat în drum niciodată deşi are mai mult de 40 de ani şi mai multe milioane de kilometri pe odometru. De fapt, Mohamed a pierdut demult contul milioanelor de kilometri pe care le-a făcut cu al său Mercedes-Benz.

Conform lui Mohamed 240 D este şi un model foarte economic propulsorul original al căruia consumă 7-8 l/100 km chiar şi atunci când la bord sunt şase pasageri şi bagajele acestora.

W115 este un adevărat companion de încredere, care continuă să înainteze chiar şi atunci când alte automobile trag pe dreapta din cauza supraîncălzirii la temperaturi mari.
Mai mult decât atât, Mohamed nu încredinţează nimănui automobilul, pentru că nu este sigur dacă ar putea dormi noaptea dacă ar face-o. La sfârşitul zilei el verifică uleiul, lichidul de răcire, motorul, sistemul de frânare şi suspensia, pentru a exclude orice defecţiune. Totuşi, în curând Mahomed va încredinţa Mercedesul feciorului său care va continua businessul, nu înainte de a învăţa de la tatăl său tot ce ştie acesta despre meserie.

În alte ţări modelele W115 sau W123 au devenit deja clasice şi sunt păstrate în colecţii, în timp ce în Maroc acestea continuă să lucreze în calitate de taxi fără prea mari bătăi de cap pentru posesori. Chiar dacă şi se întâmplă o defecţiune, Mercedes-urile sunt puse pe roate în cel mult jumătate de zi, localnicii având o mulţime de piese pentru acestea. O mare parte ai taximetriştilor din Maroc utilizează modele clasice Mercedes-Benz pentru durabilitatea şi fiabilitatea acestora.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
3,417
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!