Toyota a dat startul producţiei noului C-HR în Europa
9 Noiembrie 2016, 17:50
Cei de la Toyota au dat startul producţiei celui mai compact SUV din gama sa, noului C-HR. Noua Toyota C-HR va fi produsă la uzina Toyota Motor Manufacturing din Sakarya, Turcia, pe aceeaşi linie de asamblare cu modelele Corolla şi Verso.
Conform celor de la Toyota, datorită modelului C-HR, producţia anuală a uzinei va creşte de la 150 la 280 de mii de vehicule. În viitorul apropiat, uzina turcească, care la moment exportă 80% din vehicule pe teritoriul Europei, va începe exporturile şi în SUA,
Canada, Taiwan, Mauritius şi Africa de Sud. Noul C-HR este al 8-lea model Toyota produs în Europa şi al treilea model hibrid produs pe teritoriul Europei, după modelele Yaris Hybrid şi Auris Hybrid, care sunt produse în Franţa şi, respectiv, Marea Britanie.
Fiind construit pe noua platformă tehnică TNGA (Toyota New Global Architecture), pe care o împarte cu
noua generaţie Prius, noul C-HR primeşte propulsorul de 1.8 litri pentru versiunea hibridă, direct din Marea Britanie, unde acesta este produs. Celelalte componente ai propulsiei hibride sunt produse doar în Japonia,
iar către anul 2018 acestea vor fi produse şi la uzina din Turcia. Transmisiile pentru unitatea turbo pe benzină de 1.2 litri vor fi livrate de la uzina poloneză din Walbrzych.
Reamintim, noua Toyota C-HR va fi echipată cu benzinarul turboaspirat de 1.2 litri (116 CP și 185 Nm) cuplat la transmisia manuală în 6 trepte
(disponibil și în versiune cu tracțiune integrală) sau la variator CVT, care va indica un consum de 5.7 l/100 km.
În țările CSI Toyota C-HR va fi disponibilă cu un benzinar aspirat natural de 2.0 litri și 150 CP (190 Nm) cuplat la transmisia CVT.
Versiunea de top preia propulsia hibridă de la noul Prius, care include un benzinar de 1.8 litri ce lucrează după ciclul Atkinson și un motor electric, pentru un total de 122 CP. Consumul mediu al versiunii hibride C-HR Hybrid este de 3.7 l/100 km.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,619
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!