Calendarul Pirelli se dezice de nuditate în favoarea purităţii şi frumuseţei starurilor din Hollywood! (Video)
5 Decembrie 2016, 10:18
Apărut în 1962, calendarul Pirelli a fost menit să ridice vânzările producătorului italian. Pentru că în acel timp imaginile cu femeileaveau popularitate printre mecanici, atârnând prin garajele acelor din urmă, s-a decis de a merge pe această idee. Totuşi, s-a dorit crearea unei adevărate arte, prin atragerea modelelor din lumea modei şi renumiţilor fotografi. Decenii la rând nuditatea transformată în artă a fost simbolul acestui calendar, iar pentru prima dată, cu excepţia primului calendar din 1963, care a expus femei îmbrăcate alături de producţia celor de la Pirelli, acesta s-a dezis de acest aspect.
Calendarul Pirelli pentru anul 2017 a fost creat datorită fotografului Peter Lindbergh, care a decis să scoată la iveală sinceritatea şi frumuseţea femeilor cu o vârstă medie în jur de 40 de ani, pentru a sparge stereotipurile contemporane ale frumuseţii, camuflate în lucruri false, care ascund adevărul.
În calendarul Pirelli s-au fotografiat 14 staruri din Hollywood, printre care Nicole Kidman, Alicia Vikander, Lia Seydoux, Robin Wright, Lupita Nyong’o, Kate Winslet, Rooney Mara, Jessica Chastain, Penelope Cruz, Zhang Ziyi, Juliane Moore, Uma Thurman, Helen Mirren, Charlotte Rampling, dar şi academiciana Anastasia Ignatova.
Fotograful a interacţionat îndeaproape cu fiecare din ele, pentru a dezvălui şi a expune la iveală adevărata lor natură şi „nuditatea sufletească”. Pentru actriţele, care au participat la crearea calendarului, a fost foarte greu de aşi expune adevărata fiinţă în faţa camerei, fiind permanent învăluite de personajele, rolurile cărora le interpretează în filme.
Rezultatul însă, este de-a dreptul senzaţional, fotograful fiind în stare să pătrundă în sufletul fiecărei din ele şi de al imortaliza în aceste imagini. Conform lui Peter Lindbergh, ca artist, el se simte responsabil pentru eliberarea femeii de la ideea tinereţii veşnice şi perfecţiunii, pentru că idealul de frumuseţe perfectă promovată de societate este ceva care pur şi simplu nu poate fi atins.
Filmuleţul de mai jos „behind the scenes”, cu interviul celebrelor actriţe şi a fotografului, este la fel de special, precum însăşi Calendarul Pirelli 2017.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
1,914
GALERIE FOTO (37 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!