Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z
Dakar 2017: Toyota conduce după prima etapă! (Video)
3 Ianuarie 2017, 14:07
La începutul fiecărui an are loc una dintre cele mai complicate curse din lume – Dakarul. Un total de 318 vehicule (automobile, camioane, motociclete, cvadricicluri şi UTV-uri),
s-au aliniat la startul primei etape, care a avut loc pe 2 ianuarie 2017. Vehiculele au pornit pe un traseu complicat de 454 km din capitala Paraguayului, Asuncion, până în Resistencia din Argentina.
Legendarul maraton a început cu un prolog cronometrat de 39 de kilometri pe solul paraguayez. După doar 24 minute şi 41 de secunde pe primul loc în clasamentul automobilelor şi în clasamentul general, a venit dublul campion al Dakar-ului, Nasser Al-Attiyah, la volanul unei Toyota Hilux.
Victoria însă a fost obţinută cu un gust amar – pe parcursul ultimilor 10 kilometri Nasser a simţit miros de ulei ars, iar la finiş, a avut loc chiar un mic incendiu sub capota Hilux-ului!
Incendiul a fost cauzat de un furtun deteriorat, care a stropit cu ulei pe colectorul de evacuare înfierbântat. Pe locul doi a venit Xavier Pons (Ford Ranger), iar pe locul trei Nani Roma (Toyota Hilux).
Cel mai bun rezultat dintre conducătorii Peugeot l-a demonstrat Carlos Sainz, care s-a clasat pe locul patru, în timp ce pe şase a venit Sebastien Loeb. Actualul campion, Stephane Peterhansel, care, de asemenea, conduce un Peugeot 3008 DKR, a venit doar pe locul 12.
În clasamentul camioanelor
lider este Tatra condus de Martin Kolomy. Cel mai bun rezultat
pentru cei de la Kamaz a
fost locul cinci al lui
Eduard Nicolaev.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
973
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!