General Motors şi Honda vor produce un sistem de celule de combustibil de nouă generaţie
31 Ianuarie 2017, 10:32
Gigantul american General Motors în parteneriat cu Honda, vor crea o nouă generaţie a sistemului avansat de celule de combustibil. Noul sistem avansat, care va propulsa viitoarele vehicule electrice alimentate cu hidrogen ale ambelor branduri, va fi produs începând cu anul 2020 la facilitatea existentă a celor de la General Motors din Brownstown, statul Michigan, SUA, unde la moment sunt produse pachetele de baterii pentru vehiculele pur electrice şi hibride.
Investiţiile egale ale ambilor producători vor totaliza 85 de milioane de dolari, iar la uzină vor fi create aproximativ 100 de locuri de muncă noi. Colaborarea dintre cei doi producători în ceea ce priveşte tehnologiile celulelor de combustibil şi stocarea hidrogenului, a pornit acum mai bine de trei ani, în iulie 2013, atunci când cele două părţi au decis să împărtăşească descoperirile sale în acest domeniu, având un total de peste 2,200 de patente.
La moment doar Honda (dintre cei doi parteneri) oferă un vehicul electric propulsat de celule de combustibil, numit Honda Clarity, care poate
parcurge cu un singur plin de hidrogen peste 700 km.

Având în vedere că Toyota, Honda, BMW, Mercedes-Benz şi Hyundai investesc masiv în această tehnologie (10 miliarde de dolari), se pare că
vehiculele electrice alimentate cu hidrogen îşi vor avea locul în mobilitatea viitorului, alături de cele pur electrice şi hibride.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,758
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!