Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Acesta este Audi A8 Coupe produs într-un singur exemplar!

12 Iulie 2017, 17:54
Valeriu Bahnaru via Motor1.com
Acum 20 de ani, în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 1997, cei de la Audi au dezvăluit versiunea coupe a navei amiral A8. Produs într-un singur exemplar de către specialiştii companiei IVM-Automotive la comanda producătorului german, Audi A8 Coupe se deosebea nu doar prin cele două uşi fără rame şi lipsa montanţilor centrali, dar şi printr-un unghi mai înclinat al parbrizului şi lunetei.
Deşi pare mai compact, coupe-ul are lungime identică sedanului A8 (D2) cu ampatament scurt, în timp ce greutatea ajunge la aproape două tone – 1,980 kg!

Conceput drept concurent pentru coupe-urile BMW Seria 8 şi Mercedes-Benz CL-Class, prototipul A8 Coupe avea o siluetă mult mai dinamică, similară celei de-a doua generaţie CL apărută cu doi ani mai târziu, în 1999. Coupe-ul elegant se deosebea prin culoarea albastră Ming Blue Pearl şi un interior pentru patru persoane căptulşit în piele oranj. Scaunele faţă şi bancheta spate au fost preluate de la Audi Cabriolet şi modificate, primind tetiere şi centuri de siguranţă integrate (doar pentru cele faţă).
Chiar dacă coupe-ul venea cu oglinzi lucioase, logouri distinctive şi volan preluat de la modelul S8 din acei ani, sub capotă se adăpostea unitatea V8 de 4.2 litri volum de la modelul A8 ce dezvoltă 300 CP şi 400 Nm (340 CP pe S8), fiind capabilă să accelereze coupe-ul dotat cu transmisie automată de la 0 la 100 km/h în aproximativ 7 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h.

Momentul apariţiei nu a fost unul potrivit, pentru cei de la Audi de a pune modelul A8 Coupe în producţia de serie, astfel, unicul exemplar poate fi văzut doar la muzeul Audi din Ingolstadt fiind parte din colecţia Audi Tradition.
Acum însă Audi se bate la egal cu concurenţii şi timpul apariţiei unui astfel de model, este mai mult decât potrivit. Conform zvonurilor cei de la Audi planifică să lanseze un coupe pe baza noii generaţii A8, care ar putea primi denumirea de A9 Cpupe şi va avea un design inspirat din Audi prologue concept. Sunteţi entuziasmaţi de o eventuală apariţie a unui coupe generos marca Audi?
0
3,057
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!