Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Poza istorică a zilei: Actualul BMW Seria 3 se întruneşte cu strămoşul său – E21

Inima brandului bavarez, BMW Seria 3, a trecut de 40 de ani fiind vândută în peste 15 milioane de exemplare, iar pentru a celebra acest succes, producătorul german a lansat ediţiile speciale Edition Sport Line Shadow, Edition Luxury Line Purity şi Edition M Sport Shadow.
Recent a demarat producţia acestor ediţii speciale, iar cu această ocazie actualul BMW Seria 3 în una dintre aceste ediţii, a pozat alături de strămoşul său – prima generaţie BMW Seria 3 E21 lansată în mai 1975.

Prima generaţie Seria 3 E21 debuta cu un cockpit orientat către şofer, transmisie manuală în 5 trepte sau automata în 3 trepte, aer condiţionat, scaune sport şi un caracter dinamic de condus. Modelul E21 a fost unicul din segmental său care oferea propulsor în 6 cilindri în linie, ce livra 122 CP pe modelul 320 apărut în 1977 şi 143 CP pe modelul 323 apărut cu un an mai târziu. Modelele echipate cu propulsoare în 6 cilindri în linie se deosebeau prin blocuri optice duble.
După 40 de ani, Seria 3 şi-a întărit poziţiile în ceea ce priveşte plăcerea de a conduce, fiind disponibilă în diverse motorizări, începând cu 316d (116 CP) şi terminând cu 340i (326 CP). Ediţiile speciale menţionate mai sus, primesc accente de culoare neagră lucioasă, jante de 18 inch bicolore, finalele sistemului de evacuare de culoare neagră, scaune sport, volan sport şi inserţii deosebite la interior. În dotare standard intră blocurile optice faţă full-LED şi blocurile anticeaţă LED. O opţiune exclusivistă este noua nuanţă oranj a caroseriei „Sunset Orange”, care aduce omagiu culorii populare în anii ’70 ai secolului trecut, numite „Inca Orange”, iar mai apoi redenumite în „Phoenix Orange”. În aceste culori potrivite noul BMW Seria 3 şi strămoşul său, E21, se privesc perfect împreună.
0
561
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!