Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Poliţia olandeză a avut cel mai mare parc de maşini Porsche – peste 500 de exemplare! (Video)

Acum doar în Dubai poţi vedea diverse super-car-uri în calitate de maşini de poliţie, în unele ţări fiind lansate câte una-două maşini sportive pe post de automobile de poliţie. Aţi ştiut că în Olanda a existat cel mai mare parc de maşini sportive de poliţie marca Porsche din lume? De-a lungul istoriei garda naţională de elită Rijkspolitie, a avut peste 500 de exemplare Porsche în dotare, care patrulau magistralele!
La începutul anilor ’60 ai secolului trecut, absenţa limitelor de viteză pe magistralele olandeze a văzut o creştere considerabilă a accidentelor, iar cei de la Rijkspolitie au fost nevoiţi să găsească un vehicul potrivit pentru patrularea la viteze mari. Maşina trebuia să fie dinamică, să oprească rapid, să fie fiabilă şi să fie decapotabilă, pentru ca poliţiştii să poată direcţiona traficul direct din maşină. Vehiculul potrivit a fost găsit în Zuffenhausen, acesta fiind Porsche 356 Cabriolet, care era utilizat în perioada anilor 1962-1966. Poliţia conducea decapotabilele, care aveau liniile caracteristice de culoare oranj şi un girofar amplasat pe montantul faţă.
La acel moment a început producţia lui 911 şi doar în 1967, atunci când debuta modelul 911 Targa, cei de la Porsche au primit un sunet de la olandezi, care au decis să renoveze parcul cu proaspetele modele. Porsche 911 Targa a avut un succes deosebit, fiind utilizat de către olandezi până în anul 1996. În total 507 automobile Porsche au fost în dotarea poliţiei olandeze, printre care modele precum 356, 911, 914, 924 şi 964.
Pentru a celebra această pagină din istoria poliţiei olandeze, un grup de colecţionari Porsche, care deţin mai multe exemplare Porsche de poliţie, au organizat o reuniune a acestora cu suportul Porsche Classic Center Gelderland şi Porsche Olanda. Cu această ocazie un Porsche 918 Spyder „îmbrăcat” în forma de poliţie, primind şi girofar, a fost cel care a condus caravana maşinilor de poliţie clasice pe magistralele olandeze.
0
616
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!