Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

FRANKFURT 2017 LIVE: Noul Audi A8 introduce noua nomenclatură pentru motorizări

13 Septembrie 2017, 07:31
Redacția PiataAuto.md, LIVE din Frankfurt
Nava amiral germană, Audi A8, a debutat la Frankfurt cu diverse inovații tehnologice, dar și cu o nouă nomenclatură pentru motorizări, care va fi aplicată pe toate modelele Audi.
Pentru că același propulsor este disponibil în mai multe nivele de putere, cei de la Audi au decis să nu mai indice volumul propulsorului, ci un calificativ, care va indica clasificarea propulsorului după puterea dezvoltată… O situație mai mult decât confuză. Primul model, care a adoptat această nomenclatură, este noul Audi A8, care este disponibil în motorizarea 50 TDI, cee ace înseamnă că sub capotă se află un motor diesel 3.0 TDI de 286 CP, în timp ce motorizarea 55 TFSI adăpostește benzinarul supraalimentat 3.0 TFSI cu 340 CP la activ.
Printre tehnologiile moderne e de menționat sistemul Audi AI Traffic Jam Pilot, care este primul sistem de condus semi-autonom din lume de nivelul trei. Acesta permite deplasarea la viteze de până la 60 km/h pe magistrale şi în ambuteiaje fără intervenţia conducătorului – pot fi luate mâinile de pe volan, iar maşina va opera cu volanul, acceleratorul şi frâna de sine stătător! Potrivit celor de la Audi conducătorul nu trebuie să monitorizeze cum automobilul operează în regimul autonom, având posibilitatea de a se ocupa cu alte lucruri mai utile sau de a se distra privind postul iubit de televiziune. Totuşi, atunci când sistemul condusului autonom îşi atinge limitele, acesta va insista ca cel de la volan să preia controlul.
0
2,202
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!