Noul Nissan LEAF debutează cu o autonomie de 378 km! (Video)

În sfârşit, cei de la Nissan au dezvăluit noua, cea de-a doua generaţie LEAF, care îşi va face apariţia publică în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Cel mai vândut vehicul electric din lume (peste 283,000 de exemplare vândute din 2010) a devenit mai arătos şi mai practic, în ceea ce priveşte autonomia, care a crescut considerabil.
Noul Nissan LEAF este dotat cu un motor electric ce dezvoltă 150 CP şi 320 Nm, precum şi cu un pachet de baterii litiu-ion cu o capacitate de 40 kWh, care poate fi încărcat în 16 ore cu un încărcător de 3 kW, în 8 ore cu încărcător de 6 kW şi în doar 40 de minute la o staţie de încărcare rapidă (până la 80%). Cu o singură încărcare noul LEAF va putea parcurge 378 de kilometri după ciclul european NEDC (150 mile/241 km după ciclul american), iar viteza maximă pe care o va putea atinge este de 144 km/h. Potrivit zvonurilor, în viitor va fi oferită opţiunea unui pachet de baterii de 60 kWh, care va spori autonomia la peste 500 km.
La exterior noul LEAF păstrează proporţiile predecesorului, având o lungime de 4,480 mm (+35 mm), o lăţime de 1,790 mm (+20 mm), o înălţime de 1,535/1545 mm (-15/-5 mm) şi un ampatament identic predecesorului de 2,700 mm. Caroseria a devenit cu 10% mai rigidă, iar coeficientul aerodinamic rămâne neschimbat – 0.28. Noul LEAF însă vine cu un design mai agresiv şi dinamic, datorită blocurilor optice înguste full-LED, calandrului improvizat cu un aspect futurist, acoperişului „plutitor”, care acum poate fi vopsit şi într-o culoare contrastantă şi a blocurilor optice spate în formă de bumerang.
Interiorul acum are un aspect cu tente sportive, datorită volanului în trei spiţe preluat de la Qashqai facelift şi a tunelului central mai ridicat. Nu mai putem spune însă, că este un interior futurist, precum a fost cel al predecesorului… Aici observăm unele compromise, pentru a fi reduse costurile. Planşa de bord spre exemplu, combină vitezometrul analog cu un display alăturat, ceea ce este un pic dezamăgitor, pentru că ar fi trebuit să fie un display digital pentru întreaga planşă de bord. Sistemul multimedia vine cu un display de 7 inch, sistem de navigaţie şi conectivitate Apple CarPlay şi Android Auto. Imaginea de pe camera retrovizoare însă, lasă de dorit.
Noul LEAF vine şi cu tehnologii inovative, printre care parcarea absolut autonomă ProPILOT Park, care va găsi spaţiul de parcare şi va parca fără intervenţia conducătorului, manevrând cu acceleratorul, frâna, volanul şi transmisia, sistemul ProPILOT va oferi condusul semi-autonom pe magistrale cu ghidarea volanului la viteze între 30 şi 100 km/h, în timp ce sistemul e-Pedal, va oferi posibilitatea de a conduce doar cu o singură pedală, cea a acceleratorului, care va îndeplini şi funcţie de frână - atunci când piciorul va fi luat de pe pedală electromobilul va încetini şi va opri complet chiar şi în pantă.
Producţia noii generaţii Nissan LEAF deja a demarat în Japonia, iar primele exemplare europenii le vor primi către ianuarie 2018. În SUA preţul noului Nissan LEAF va fi de 29,990 de dolari, înaintea subsidiilor, care vor putea aduce preţul aproape de 20,000 de dolari.

Informaţii utile:
Test Drive Nissan LEAF în Moldova
0
3,125
GALERIE FOTO (40 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (7 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!