Autorităţile Londrei au introdus taxa de poluare pentru maşinile diesel şi pe benzină

Astăzi, 23 octombrie, autorităţile Londrei au introdus taxa de poluare (Toxicity Charge sau T-Charge) pentru maşinile cu propulsoare diesel şi pe benzină, care nu se conformă cel puţin normelor toxice Euro 4 şi anume exemplarele înregistrate până în anul 2005.
De acum înainte pe lângă taxa pentru congestie (Congestion Charge), care constituie 11.50 lire sterline, proprietarii vehiculelor poluante vor fi nevoiţi să achite alte 10 lire pentru a circula pe străzile din centrul Londrei. Astfel, zilnic aceşti conducători vor trebui să achite 21.50 lire sterline sau aproximativ 490 de lei pentru utilizarea străzilor capitalei de la orele 07:00 până la 18:00 (de luni până vineri)! Potrivit estimărilor vor fi afectaţi aproximativ 6,500 de conducători, care se deplasează zilnic în centrul Londrei. Mai mult decât atât, către anul 2020 zona în care vor putea circula doar vehicule cu emisii extrem de reduse va fi lărgită şi va afecta mai mulţi conducători londonezi, mai cu seamă pe cei care nu vor avea automobile pe benzină ce respectă cel puţin normele Euro 4 sau automobile diesel cel puţin Euro 6.

Autorităţile Londrei au lansat şi un site, unde orice cetăţean poate verifica dacă automobilul său respectă normele de poluare, dar şi să vadă ce automobile mai puţin poluante pot procura în viitor. În cazul neachitării taxei, conducătorii vor fi amendaţi. Depistarea celor ce nu au achitat noua taxă va fi realizată de aceeleaşi camere care verifică achitarea taxei pentru congestie.
0
2,051
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!