A fost prezentată a doua generație a bolizilor Formula E (Video)

La Salonul Auto de la Geneva va fi dezvăluită cea de-a doua generație a bolizilor Formula E, care va fi lansată în curse în sezonul 2018-2019, iar până atunci producătorii au publicat primele imagini foto și video cu noile mașini de curse.
Ideea creării unei noi clase de curse a apărut în 2012, iar cu un an mai târziu au fost prezentat primul prototip electric Formula E. S-a decis ca toți cei 21 participanți vor folosi în cursă automobile electrice, astfel echipa McLaren a fost aleasă ca producătorul motoarelor electrice pentru Formula E. Producția bolizilor a fost încredințată companiei Spark Racing Technology, de baterii răspunde echipa Williams, șasiurile sunt proiectate de Dallara, iar Renault este preocupată de verificarea finală a bolizilor. La fiecare sezon participă 42 automobile, câte două pentru fiecare pilot.
Bolizii de noua generație au fost modernizați simțitor. Aceștia au primit un design nou, elaborat de Spark Racing Technologies, iar noile baterii vor fi livrate de McLaren Applied Technologies. Acestea au acum o capacitate de 54 kWh (contra 28 kWh la prima generație a bolizilor), ceea ce înseamnă că pentru participarea la cursă fiecare pilot va folosi doar un bolid, care va dispune de energie suficientă pentru a parcurge distanța totală integral. O altă noutate importantă este sistemul de securitate a capului șoferului, prezentat printr-un cockpit denumit Halo.
0
2,544
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!