Alfa Romeo ar putea lansa un nou sport-coupe 6C

Sub patronajul FCA la șefia căruia se află Sergio Marchionne toate mărcile din portofoliul concernului, inclusiv Alfa Romeo, înregistrează un restart, lansând modele noi binedefinite, care vin să ocupe câte un loc anumit în toate segmentele automobilistice la nivel mondial. Văzând cererea crescândă pentru SUV-uri, mărcile Alfa Romeo și Maserati (iar mai nou și Ferrari) au lansat sau intenționează să lanseze astfel de modele în viitorul apropiat.
Totodată mărcile sunt preocupate de păstrarea și evoluția filosofiei conturate de-a lungul anilor. O parte din mărcile din posesia FCA pun accent pe performanțe și sportivitate, fără îndoială, iar Alfa Romeo are o reputație de producător de automobile mai speciale cu caracter sportiv. Asemenea este și crossover-ul Stelvio, lansat mai devreme. Curând italienii pregătesc lansarea unui SUV mai mare, care va concura cu modele precum BMW X5 și Mercedes-Benz GLE.

Potrivit informației distribuite de atelierul de tuning Pogea Racing, care face referire la reprezentanții companiei italiene, Alfa Romeo a decis lansarea un sport-coupe mai mare decât actualul 4C, care ar putea primi denumirea 6C. Conceptul, sau chiar prototipul de serie al noului coupe ar putea fi prezentat la un eveniment auto chiar în acest an, sau în prima jumătate al anului viitor, iar startul vânzărilor ar fi preconizat pentru anul 2020.
Dacă informația este veridică, atunci italienii ar trebui să muncească din greu la crearea noului sport-coupe, având în vedere că modelul mai mic, 4C, înfruntă momente dificile în istoria sa, fiind vândut într-un număr total de doar 407 exemplare în 2017! Printre principalele motive al eșecului am putea enumera vechimea modelului, dar și performanțele modeste a coupe-ului, pentru care acesta este adesea criticat de presa internațională. Viitorul 6C, cel mai probabil, se va baza pe platforma sedanului Giulia și ar putea avea sub capotă unitatea turboaspirată V6, dezvoltată de Ferrari, de 2.9 cu 510 CP la activ. Standard cuplul va fi livrat pe puntea spate, iar opțional ar putea fi disponibilă versiunea 6C Quadrifoglio cu tracțiune integrală.
0
2,629
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!