Cea de-a patra generație Hyundai Santa Fe va debuta la Geneva

Cea de-a treia generație Hyundai Santa Fe a fost lansată în 2012. SUV-ul a primit un design revoluționar, ca să zicem așa, pentru producătorul coreean în acea perioadă, și, de ce nu, cu adevărat atrăgător. Fiind un SUV de dimensiuni mai mari, acesta avea o sileută dinamică, deloc greoaie. Curios este anume designul modelului, aparent acesta nu are elemente exterioare care să ți se tipărească în memorie și la care să-ți zboare gândul atunci, când îți imaginezi un crossover arătos cu design radios, firește, însă coreenii au reușit să construiască un SUV cu design echilibrat, care nu prea învechește în timp, ba chiar într-atât, că noi am fost surprinși să aflăm că noua generație va fi prezentată în cel mai apropiat timp. Ei bine, nu ne referim la designul habitaclului, care a fost unul de mijloc în calea schimbării filosofiei interioare a modelelor coreene, având un design combinat între cel al generației precedente Elantra cu cel al noilor modele Hyundai.
Coreenii au publicat primul teaser cu silueta viitorului SUV de top din gama sa, pentru a trezi interesul pentru premiera de la Geneva. Compania nu a oferit detalii despre nou SUV, ba chiar nu se știe pe ce platformă se va baza acesta și ce motoare va avea sub capotă. Urmărind, însă, tendințele actuale a întregii game Hyundai, putem presupune că propulsorul turbodiesel de 2.2 litri va fi modernizat, dar va rămâne în lista dotărilor noului Santa Fe. Vor fi prezente și motoare turboaspirate pe benzină, care se vor cupla, cel mai probabil, la noua cutie robotizată cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj de producție proprie. Teaserul publicat ne prezintă, parțial, noua imagine a SUV-ului, care a primit blocuri optice îngustate, dar o caroserie mai masivă și pătrățoasă, decât generația actuală. Din opțiunile care vor fi prezente pe noul Santa Fe se enumeră sistemul de monitorizare a unghiurilor oarbe, sistemul Rear Occupant Alert, care atenționează șoferul despre centurile de siguranță cuplate de pe bancheta din spate la finalul călătoriei, care are scopul primordial să atenționeze părinții despre copiii rămași în automobil.

Premiera noii generații Hyundai Santa Fe va avea loc la Salonul Auto de la Geneva în martie curent, iar puțin mai târziu va fi dat și startul vânzărilor, inclusiv și în țara noastră.
0
2,530
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!