Viitorul Jaguar XJ va fi un liftback electrificat

24 Ianuarie 2018, 12:34
Denis Godorozea via Autocar
Actuala navă amiral Jaguar XJ a fost lansată în 2009 și până în prezent se menține pe banda rulantă de 9 ani, timp în care rivalii principali au reușit să lanseze generații noi a sedanurilor sale de top. În timpul apropiat britanicii urmează să prezinte publicului noua generație a navei sale amiral, care va păstra indexul XJ dar va pleca departe de la filosofia modelului actual.
Revista britanică Autocar a aflat că Jaguar a finalizat proiectarea designului exterior al noului model, iar după un timp îndelungat de negocieri în rândul managerilor de top, a fost luată decizia ca noua navă amiral să fie construită în caroserie liftback. La baza deciziei stă faptul, că actualul XJ cedează mult în fața concurenților și nu se bucură de o cerere cât de cât apropiată acestora. Analizând succesul electrocar-ului Tesla Model S pe piețele mondiale, britanicii au decis că viitorul XJ va avea o caroserie asemănătoare (liftback cu 5 uși) și propulsie electrică.
Totodată, fanii mărcii nu ar trebui să fie indignați, căci conducerea companiei analiza și posibilitatea excluderii acestui model din gama sa! Noua generație XJ va fi un experiment, deci, care va decide soarta întregii serii. Curioasă este și faptul, că viitorul model va fi lipsit de motoare cu ardere internă în întregime și, cel puțin prima perioadă, va fi oferit doar în variantă complet electrică. Viitorul Jaguar XJ va avea tracțiune integrală și va dispune de o autonomie de peste 500 km.

Debutul noii generații ai navei amiral britanice va avea loc la sfârșitul acestui an, iar lansarea pe piață în 2019. Până atunci, în luna martie la Salonul Auto de la Geneva Jaguar va prezenta primul său model complet electric de serie – crossover-ul I-Pace.
0
2,609
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!