GENEVA 2018 LIVE: Cel mai compact SUV Hyundai pe piața europeană debutează în variantă electrică

8 Martie 2018, 16:36
Redacția PiataAuto.md, LIVE din Geneva
Pe piața Uniunii Europene, unde consumatorii nu știu de existența crossover-ului Creta comercializat și în țara noastră, cel mai compact SUV Hyundai este Kona, care are un design mult mai atractiv, dar și un preț mai piperat decât modelul cunoscut în Moldova. Acum, pe lângă motorizările alimentate cu combustibil, Kona va fi disponibil și în două variante electrice.
În dotarea incipientă Hyundai Kona Electric vine cu o baterie de 39.2 kWh, care permite crossover-ului să parcurgă până la 300 km. Puterea motorului electric al acestei versiuni constituie 135 CP. Puțin? Ei bine, pentru un locuitor al unui orășel european nu prea mare aceste performanțe sunt mai mult decât suficiente în viața de zi cu zi.
Iar pentru cei, ce-și doresc și să călătorească cu SUV-ul electric este disponibilă versiunea Long Range cu o baterie de 64 kWh, care are și un motor mai puternic, de 204 CP, și se bucură de o autonomie de până la 470 km. Apropo, această versiune este și una foarte agilă – accelerarea de la 0 la 100 km/h necesită doar 6.7 secunde!
Vânzările Hyundai Kona Electric vor începe în vara acestui an, iar acesta promite să înregistreze vânzări foarte bune în Europa, unde automobiliștii de la an la an tot mai mult optează pentru modele electrificate, de exemplu, în Țările de Nord cota automobilelor electrificate pe piață constituie circa 50% din totalul vânzărilor auto!
0
1,677
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!