GENEVA 2018 LIVE: Primul hybrid Bentley este SUV-ul Bentayga

6 Martie 2018, 15:58
Redacția PiataAuto.md, LIVE din Geneva
Din momentul apariției, Bentley Bentayga a devenit o adevărată locomotivă pentru marca britanică. Doar imaginați-vă, Bentayga a devenit primul SUV din gama producătorului de automobile de lux, a devenit primul model Bentley dotat cu propulsor diesel, iar acum devine și primul model electrificat în gama britanicilor.
Bentley Bentayga a împrumutat tehnologia hibridă de la Porsche Panamera 4 E-Hybrid, ceea ce înseamnă că SUV-ul are sub capotă benzinarul biturbo V6 de 2.9 litri, ce dezvoltă în tandem cu motorul electric o putere de 452 CP. În regim pur electric Bentayga Hybrid poate parcurge până la 50 km (rezultat deloc rău pentru un crossover hybrid atât de masiv), iar bateriile pot fi încărcate de la priză obișnuită până la 100% în 7.5 ore.
La exterior Bentayga electrificată diferă de celelalte versiuni prin inscripțiile "Hybrid" pe părțile de jos a portierelor față și la posterior. Pe ecranul sistemului multimedia pot fi afișate informații dedicate propulsiei hibride, cu indicarea consumului de combustibil și sfaturi pentru condus mai eficient. La dispoziția șoferului sunt puse trei regimuri de condus: EV Drive (regim pur-electric), Hybrid Mode (combinat) și Hold Mode. În ultimul regim bateriile motorului electric sunt încărcate în mod obligatoriu de la motorul cu ardere internă.
Vânzările versiunii electrificate în vor începe în a doua jumătate al acestui an, iar în lista motorizărilor versiunea eficientă va ocupa un loc de mijloc între versiunea de bază cu motor diesel și cea de top cu benzinarul W12 de 608 CP.
0
1,929
GALERIE FOTO (36 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!