Premieră: Mercedes-Benz a prezentat versiunile Coupe și Cabriolet C-Class facelift

După ce au prezentat versiunile actualizate a sedanului și break-ului C-Class, germanii de la Mercedes-Benz ne bucură cu un set de imagini cu noile C-Class Coupe și C-Class Cabriolet! Precum și versiunile mai practice, coupe-ul și decapotabila au primit schimbări discrete la exterior și câteva opțiuni noi, printre care faruri matrice.
Schimbările exterioare sunt identice celor la versiunile sedan și break, coupe-ul și decapotabila au primit blocuri optice față noi, care și-au păstrat forma, dar au o altă arhitectură interioară, iar în dotările de top sunt disponibile farurile matrice Multibeam, cu 84 secțiuni LED în fiecare bloc optic față.
La interior își face apariția noul volan multifuncțional cu touch-pad-uri pentru acționarea planșei de bord digitale și sistemului multimedia, preluat de la modelele mai mari. Da, de acum încolo C-Class Coupe și Cabriolet sunt disponibile cu tablouri de bord digitale de 12.3 inch, iar ecranul sistemului multimedia în versiunile de top are o diagonală de 10.25 inch cu rezoluția 1920x720 pixeli, asigurând o calitate extraordinară a afișajelor. Ecrane de aceleași dimensiuni, deci, precum la cele mai noi modele din gama Mercedes-Benz, deși sunt amplasate după arhitectura versiunilor C-Class de până la facelift.
Ca și în cazul celorlalți reprezentanți a familiei C-Class, schimbări importante sub capotă au parvenit și în cazul decapotabilei și coupe-ului. În primul rând, cea mai solicitată versiune C 200 a schimbat vechiul motor de 2.0 litri cu unul nou, de 1.5 litri M264 cu 4 cilindri în linie, care dezvoltă, de altfel, acceeași putere de 184 CP, însă un cuplu maxim mai mic cu 20 Nm – 280 Nm. Însă chiar și așa, cu noul motor C-Class nu va fi mai lent, iar asta pentru că chiar și în versiunea incipientă motorul este acompaniat de un generator alimentat de la un sistem electric de 48 V, care oferă un surplus de 14 CP și 160 Nm în primele clipe de accelerare. Mai târziu C-Class Coupe și C-Class Cabriolet vor fi disponibile și cu noile motoare de 2.0 litri din seria M264, destinate versiunilor C 250 și C 300.
Schimbări au parvenit și la motorizările diesel: unitatea OM 651 de 2.1 litri a cedat locul noului turbodiesel de 2.0 litri OM 654. Acesta va sta la baza mai multor versiuni, oferind un nivel diferit de putere pentru fiecare. Astfel, în cazul versiunii C 220 d acesta dezvoltă 194 CP (unitatea precedentă dezvolta 170 CP) și 400 Nm.
Pentru versiunile de top cu sigla AMG au fost păstrate, dar modernizate motoarele anterioare. Benzinarul biturbo V6 de 3.0 litri livrează acum 390 CP (contra 367 CP anterior), însă cuplul maxim a rămas la același nivel – 520 Nm. Pentru o ținută mai bună și precizie înaltă în viraje, inginerii germani au modificat setările suspensiei adaptive Dynamic Body Control.

Premiera oficială a versiunilor restilizate Mercedes-Benz C-Class Coupe și C-Class Cabriolet va avea loc la Salonul Auto de la New-York. Primele exemplare a noilor modele vor fi livrate clienților europeni în vara acestui an.
0
1,921
GALERIE FOTO (49 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!