Premieră: noua generaţie Toyota RAV4. Tot ce trebuie să ştiţi despre ea

Toyota a dezvăluit astăzi la salonul auto de la New York noua generaţie, cea de-a cincea la număr a SUV-ului RAV4, cel care e considerat pe bună dreptate drept model care a inaugurat segmentul SUV-urilor, aşa cum le ştim astăzi.
Noua generaţie a rămas aproape identică în dimensiuni faţă de predecesorul său, deşi e construită pe o nouă platformă tehnică a niponilor, numită TNGA (Toyota New Global Architecture), platformă folosită şi de modelul CH-R. Lungimea totală a vehiculului s-a redus cu jumătate de centimetru, în timp ce ampatamentul a crescut aproape 3 centimetri. A crescut şi garda la sol cu mai mult de un centimetru, iar asta, împreună cu distanţele mai mici de la extremităţile maşinii până la axe, ar trebui să-i asigure o geometrie mai bună pentru aventurile de offroad. Niponii declară că au muncit mai bine de 4 ani la realizarea şi perfecţionarea noului RAV4, un termen cu mult peste media actuală a industriei, iar ţinta a fost asigurarea unei experienţe de condus încrezute şi naturale.
Aşa cum era de aşteptat, noua generaţie debutează fără nici o motorizare diesel în palmares, iar apariţia unei astfel de versiuni este improbabilă. În momentul lansării sale, noul RAV4 vine cu opţiunea a două motorizări – una pe benzină, de 2.5 litri, şi alta hibridă, compusă din motorul de 2.5 litri şi propulsia electrică. Ceva mai târziu, când modelul va ajunge şi în Europa, va fi oferită şi o motorizare pe benzină de 2.0 litri.
Sistemul de tracţiune integrală e unul part time, puntea spate putând primi maxim 50% din cuplu, dar fiecare roată e gestionată de un ambreiaj separat, după principiul unui sistem de pe Insignia Grand Sport, deşi construcţia diferenţialului de pe RAV4 diferă semnificativ. Noul sistem va fi oferit, însă, pe nivelele de echipare mai înalte, în timp ce nivelele mai accesibile vor primi o construcţie mai simplă, similară celei de pe generaţia anterioară.
Modelul a primit şi un nou sistem multimedia, cu capacităţi de conectivitate mult mai avansate cu smartphone-urile moderne. De asemenea, noul RAV4 poate primi şi un sistem audio JBL de înaltă calitate, iar pe lângă asta, proaspătul SUV se laudă şi cu materiale de interior de o calitate mai nobilă.
Cât priveşte designul exterior, acesta s-a dorit a fi mult mai expresiv şi mai plin de personalitate, intenţii care par să le fi reuşit creatorilor de la Toyota. Dar voi ce spuneţi, vă place noul RAV4?
0
5,406
GALERIE FOTO (26 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!