Volkswagen ar putea lansa un pick-up derivat din SUV-ul Atlas

La Salonul Auto de la New-York producătorul german a adus conceptul unui pick-up, derivat din SUV-ul cu șapte locuri Atlas. Conceptul a primit denumirea Atlas Tanoak, în cinstea unei plante răspândite în partea de vest a SUA, predominant în statele California și Oregon.
Volkswagen Atlas Tenoak are la bază platforma modulară MQB, partea frontală fiind preluată de la SUV-ul Atlas, cu excepția fasciei frontale, pe când posteriorul și bena sunt originale. Comparativ cu SUV-ul de serie conceptul are un ampatament mai mare cu 280 mm (3,259 mm), având o lungime totală de 5,438 mm. Garda la sol constituie 249 mm.
Bena pick-up-ului măsoară în lungime 1,628 mm și este echipată cu un suport special pentru transportarea bicicletelor. Bordul este dominat de un ecran imens al sistemului multimedia și blocul tactil al comenzilor sistemului de climatizare.
Sub capota conceptului își face loc un benzinar aspirat natural VR6 de 3.6 litri cu 280 CP la activ, ce se cuplează la o cutie automată cu 8 rapoarte, ce transmite cuplul pe ambele punți. Până la 97 km/h (60 mph) pick-up-ul accelerează în 8.5 secunde.
Producătorul declară că în prezent nu planifică să lanseze un nou pick-up de serie pe baza acestui concept, deși la Salonul Auto de la New-York reprezentanții companiei vor analiza cu precauție reacția publicului, după ce va fi luată decizia definitivă. Pick-up-urile de dimensiuni medii cunosc o creștere a cererii pe piața americană, iar din acest motiv mai mulți jucători de pe piață intenționează să revină în acest segment, de exemplu Ford a luat decizia de a relansa pick-up-ul Ranger, care până acum lipsea pe piața americană. Un nou model în acest segment pregătește și producătorul RAM.
0
2,420
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!