Lada Vesta se prezintă în noua versiune Cross cu accente de off-road

La un eveniment special din Federaţia Rusă Lada a prezentat versiunea de serie a sedanului Vesta Cross cu accente de off-road, care să se alăture versiunii de top Lada Vesta SW Cross, iar în scurt timp producătorul va da startul producţiei de serie.

La exterior Lada Vesta Cross combină elementele sedanului şi break-ului cu accente de off-road. Cea mai mare deosebire o fac inserţiile din plastic nevopsit pe toată suprafaţa caroserie. Barele de protecţie sunt identice versiunii Cross a break-ului, de la care sedanul "cu capacităţi sporite în off-road" a preluat şi jantele cu design special de 17 inch.
Cel mai probabil Vesta Cross va fi disponibilă doar în dotarea maximă Luxe, preluată de la versiunile standard, care include jante din aliaj, cruise-control, scaune şi parbriz încălzite electric, senzori de lumină şi senzori de parcare spate. La interior Vesta Cross în caroserie sedan nu aduce nimic nou, ca şi în cazul break-ului acesta poate dispune de inserţii opţionale contrastante de culoare portocalie.

Garda la sol al sedanului este identică celei a break-ului cu aceeaşi denumire – 203 mm, cifră de invidiat chiar şi pentru unele crossover-e de din industria auto mondială! De exemplu, garda la sol a SUV-urilor Hyundai Tucson şi KIA Sportage (liderii segmentului în Federaţia Rusă) constituie "doar" 182 mm!
Producătorul nu a dezvăluit data lansării pe piaţă a noului sedan, însă în presa rusească au apărut informaţii că vânzările vor începe în cea de-a doua jumătate al acestui an. Preţul de start se va situa între 720 şi 740 mii ruble ruseşti (circa 9,400-9,800 euro) pentru sedanul în dotarea Luxe fără echipament opţional. La momentul lansării Vesta Cross va fi unicul sedan de acest tip pe piaţa rusească în segmentul B+. De menţionat că Vesta Cross nu este primul sedan de această concepţie în lume, precum compania Volvo de câţiva ani oferă clienţilor versiunea Cross Country a sedanului S60 facelift de a doua generaţie.
0
2,880
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!